09 / 05 / 2024

osmanlı milli arşivi kağıthane

osmanlı milli arşivi kağıthane

Kağıthane'de, TOKİ'nin 165 milyon liralık yatırımla yaptığı Milli Arşiv Sitesi inşaatı yıl sonunda tamamlanacak.

Milli Emlak İstanbul'da 6 adet konut, 1 ahşar ev ve karakolu satıyor! Megakentte gayrimenkul sahibi olabilirsiniz!

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak, İstanbul ili, Fatih, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde yer alan 6 adet konut, 1 ahşap ev ve karakolhaneyi 1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Yaşar Güler’in hayatı...

Yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler oldu. Yeni kabinenin açıklanmasından sonra Yaşar Güler'in hayatı, kariyeri ve hangi görevlerde yer aldığı konusu oldu.

Milli gözlem uydusu İMECE başarıyla uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek görüntü çözünürlüğüne sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

MEB KPSS’siz daimi personel arıyor! Milli Eğitim Bakanlığı 18-45 yaş arası personel aradığını duyurdu! İşte şartlar!

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Yapacağı personel alımında KPSS şartının aranmadığı ve 18-45 yaş arası adayların başvurabileceği duyuruldu. İşte detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığı 50 memur arıyor! Bakanlık personel şartlarını peş peşe sıraladı! Başvurular bitmeden başvurun!

Milli Eğitim Bakanlığı 50 personel alımı yapacak. İşte istenilen şartlar ve dahası…

Milli Emlak Konya'nın o ilçesinde 69 bin TL'ye arsa satıyor! Sakın kaçırmayın!

Satışa çıkardığı arsalarla dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya ili, Kulu ilçesi Arşıncı Köyü'nde yer alan arsa için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Söz konusu satış ihalesi yarın saat 15:00'te yapılacak.

Arsa almak isteyenler dikkat! Milli Emlak 69 bin liraya imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya ili, Kulu ilçesi, Arşıncı Köyü'nde bulunan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 11 Ağustos tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan 69 bin TL'ye arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya  ili, Kulu ilçesi Arşıncı Köyü'nde bulunan arsa için satış ihalesi gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 12 Ağustos'ta yapılacak.

Başarılı öğrencilere her ay 663 TL ödeme yapılacak! Tarihler açıklandı hemen bakın!

Öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılaması için her sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bursluluk sınavı düzenleniyor. Sınavda başarılı olan öğrencilere bu sene 663 TL'lik burs verilecek. İşte ayrıntılar...

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Bulgur Palas'taki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak!

İBB tarafından satın alınan, İstanbul Fatih'te uzun seneler bankaların arşivi olarak kullanılan tarihi Bulgur Palas binasındaki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ““Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi” dedi.

osmanlı milli arşivi kağıthane Haberi

osmanlı milli arşivi kağıthane

 Binanın teşrif ve donanım işleminin ardından İstanbul'da 4 farklı mekanda tutulan 100 milyon belge, 370 bin defterden oluşan Osmanlı arşivi, siteye taşınacak. Taşınma işlemi 3 ay sürecek. İnşaatın tamamlanmasının ardından, Osmanlı Arşiv Sitesi'nin teşrif ve donanım işlemi yapılacak. Daha sonra da özel yöntemlerle güvenlik eşliğinde belgeler taşınacak. Sultanahmet ve Bağcılar'daki 4 farklı mekanda bulunan, padişah fermanlarından antlaşmalara kadar yaklaşık 100 milyon belge, özel yöntemler ve güvenlikle Kağıthane'deki siteye taşınacak. Taşınma işlemine, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde görevli konservatörler ve uzmanlar nezaret edecek. 2013 yılı ortasında hizmete girmesi beklenen Milli Arşiv Sitesi sayesinde Osmanlı arşivleri tek bir merkezde toplanmış...