19 / 05 / 2024

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt

Eski adı Çarşamba olan Bolu'nun Seben ilçesi, alternatif turizm açısından keşfedilmemiş bir cennet. İlçenin dikkat çeken zenginliklerinden biri de halk arasında "Gavur Evleri" olarak bilinen, Frigler zamanında kayalara oyulmuş evler

Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi Acarkent’e taşındı!

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi, 3 çocuğunu daha sakin bir semtte yaşamak için “kıta” değiştirme kararı aldı. 

Molla Yegan Kültür Merkezi Yıldırım'a değer katacak!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nin önemli alimlerinden Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan'ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet'in öğrenim gördüğü Molla Yegan Medresesi’nin olduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi inşa edecek.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nı gezdi!

Yıldırım, Keçiören'de açılışını gerçekleştirdiği Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi. Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi.

Bursa Yıldırım'da Osmanlı Mahallesi kurulacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, mimari yapısı, giysileri, yemek kültürü ve insani ilişkileriyle 700 yıllık tarihin izlerini yansıtan, adeta canlı müze niteliğinde "Osmanlı Mahallesi" kurulacak.

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle modernleşecek!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Yıldırım' geleceğe modern projelerle taşımak için harekete geçen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İlçem tarihi mirasımızdan güç alarak halkımızla birlikte en iyi noktalara getireceğiz" dedi.

Yıldırım Belediyesi dönüşümle göçü engelleyecek!

Bursa'nın Yıldırım ilçesi, belediye, kamu ve özel sektör işbirliğinde geliştirilecek sosyal dönüşüm projeleri ile göçün önüne geçmeyi hedefliyor. Ünlü Osmanlı köyü Cumalıkızık'ın tarihi kimliğini güçlendirecek projeler de geliştiriliyor.

Yıldırım, sosyal dönüşüm ile göçe dur diyecek!

Bursa’nın Yıldırım ilçesi, belediye, kamu ve özel sektör işbirliğinde geliştirilecek sosyal dönüşüm projeleri ile göçün önüne geçmeyi hedefliyor. Ünlü Osmanlı köyü Cumalıkızık’ın tarihi kimliğini güçlendirecek projeler de geliştiriliyor.

Yıldırım Külliyesi yeni yüzüyle ziyarete açıldı!

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesince restore edilen Yıldırım Külliyesi, yenilenen yüzüyle hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları için 1,5 milyon TL harcandı.

Bursa Yıldırım Külliyesi hizmete açıldı!

Bursa’da Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Yıldırım Külliyesi restore edildi. Külliye, cami önünde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yıldırım Külliyesi’ndeki çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında; cami etrafına drenaj yapıldı

Yıldırım Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Yıldırım Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı. Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan ve de Bursa Büyükşehir Belediyesince restore edilen Yıldırım Külliyesi, yenilenen yüzü ile yeniden hizmete açıldı

Yıldırım düşen tarihi cami yeniden yapılıyor!

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Saraçlar köyünde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında kullanılamaz hale gelen 500 yıllık tarihi cami, yeniden inşa ediliyor. Ahşap cami çıkan yangın sonrasında tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

Toki Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni kuruyor!

Toki, 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan Ankara Savaşı'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'm adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor...

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt Haberi

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt'ın ölümünden (1403) sonra Anadolu'daki Timur hakimiyeti daha da güçlenmişti. 1402-1413 tarihleri arasında yaşanan Fetret Devri'nin çelebileri yıllarını taht mücadeleleriyle geçirdi. Çelebi Mehmed, 1413'te tahta oturmasıyla sona erecek bu dönemin başında önemli bir hamle yapıp Anadolu'nun dağlarında gizlenecekti. Diğer beylikleri ve çelebileri etkisi alan Timur'un Anadolu'yu terk etmesini bekliyordu. Çelebi Mehmed'in Timur'un askerlerinden kaçıp sığındığı ve askerlerini korumaya aldığı yer ise bugün Bolu'ya bağlı Seben ilçesi sınırlarındaki mağaralar ve yaylalardı. Seben'in Solaklar, Muslar, Çeltikdere köylerinin yanı başındaki bu mağaralar, Çelebi Mehmed ve askerleri için Timur istilasına karşı bir nevi sığınak olmuş, son kale hükmüne geçmişti. Tarihçi Halil İnalcık'ın araştırmalarına göre, Timur, Osmanlı şehzadelerinin yanı sıra Anadolu'da Yıldırım Beyazıt Han Hazretleri'nin ortadan kaldırdığı beylikleri de 'yarlıg' beratlarıyla kendine bağlamıştı. Çelebi Mehmed, istişareleriyle buna uymayarak dağlara...