29 / 04 / 2024

Osmanlı tapusu geçerliliğini yitirdi mi

Osmanlı tapusu geçerliliğini yitirdi mi

Osmanlı tapusu geçersiz midir? Osmanlı tapusu geçerliliğini yitirdi mi? Osmanlı tapusu, kadastro kanununa mı takılıyor? Osmanlı tapusu tapu kaydı geçersiz midir? İşte Osmanlı tapusu geçersiz mi? sorusunun cevabı...

Tapu sahiplerine önemli uyarı: Tapu belgeleri geçersiz mi olacak?

Taşınmaz mal sahipleri için son derece önemli olan bazı kritik detaylar gün yüzüne çıktı. Bu ayrıntılar, tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle bazı durumlarda tapu belgelerinin geçerliliğini yitirebileceği vurgulanıyor. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitiyor. Sene sonuna kadar yenilenmeyen eski sürücü ehliyetleri geçerliliğini yitirecek.

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Ailesine ait Osmanlı tapusu olanlar, tescil işlemi için nereye ve ne zaman başvurmaları gerektiğini merak ediyor. Peki, Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Kiralar düzenli ödeniyorsa, ihtarların hukuki geçerliliği var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiralar düzenli ödeniyorsa, kiracıya yapılmış ihtarların hukuki geçerliliği var mı?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetnamenin geçerliliği kesin midir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Hiç evlenmemiş bir bayanım. Anne ayrı soğuk ilişkileri olan kardeşlerim var. Mirasımı resmi vasiyetname ile öz kardeşlerime bırakabilir miyim? Vasiyetname geçerliliği kesin midir?' sorusunu yanıtladı.

Evinizin altından fay geçip geçmediğini öğrenin!

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, Bursa'da 7 şiddetinde deprem beklendiğini belirterek, vatandaşların evlerinin altından fay hattının geçip geçmediğini öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Site yönetim planının hukuki geçerliliği!

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için "yönetim planının hukuki geçerliliği" konusunu kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu!

Avukat Ceyda Huri Hergül, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu" konulu yazısını kaleme aldı...

Nuvo Dragos'ta yüzde 1 KDV avantajı!

2017 fiyatlarının geçerliliğini koruduğu ve 398 bin TL’den başlayan fiyatlarla daire sahibi olma fırsatı veren Maltepe Nuvo Dragos’ta 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks daireler yer alıyor..

Nuvo Dragos'ta 398 bin liraya hemen teslim!

Özderici GYO tarafından hayata geçirilen Nuvo Dragos'ta hemen teslim dairelerde 2017 fiyatları geçerliliğini koruyor. Projede fiyatlar 398 bin TL'den başlıyor..

Silverline Ankastre'de fiyatlar yenilendi!

Silverline Ankastre’nin yenilikçi, fonksiyonel ve çevreci ocak, fırın ve davlumbaz modelleri bahar kampanyası için bir araya getirildi. 1.575 TL’den başlayan fiyatların geçerli olduğu, tüketicinin kendi setini oluşturabildiği kampanya 15 Mayıs tarihine kadar geçerliliğini koruyacak.

Ordu Çevre Yolu 1 saatlik şehir geçişini 10 dakikaya düşürecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1 milyar 100 milyon liralık Ordu Çevre Yolu Projesi tamamlandığında Ordu trafiğinin nefes alacağını ve 1 saatlik şehir geçişinin 10 dakikaya düşeceğini söyledi.

Osmanlı tapusu geçerliliğini yitirdi mi Haberi

Osmanlı tapusu geçerliliğini yitirdi mi

Osmanlı tapusu geçersiz mi?


Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı, Osmanlı tapularıyla ilgili olarak 10 Şubat 2014'te şu açıklamayı yaptı; 


"Zaman zaman vatandaşlarımız sandıklarının köşesinde saklanmış, dedelerinden kalma Osmanlı tapuları buluyorlar. Vatandaşın nezdinde buldukları tapu kıymetli. Çünkü Osmanlı döneminde tüm gayrimenkullerin bir tapu kaydı yok. Genellikle kıymetli arazilerin tapusu çıkarılmış. Dedelerinden kalma Osmanlı tapularını bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar. Halbuki bu tapu kayıtlarının pek çoğu hukuki geçerliliğini yitirmiş. 


Çünkü kadastro kanunu bir tasfiye kanunu niteliğindedir. Belki bilmediği bir mülk vardır bir yerlerde düşüncesiyle tapu dairesine gelen vatandaş üzüntüyle ayrılıyor. Türkiye genelinde büyük bir oranda taşınmazların tapularını yeniledik. Olmayanların da tapularını verdik. Kayseri'de tapulanması yapılmayan gayrimenkul neredeyse kalmamış durumda. Bu sebepten bunların çoğu hukuki anlamda geçersiz. Biz kadastro...