06 / 05 / 2024

osmanlıcadan türkçeye tramvay biletleri

osmanlıcadan türkçeye tramvay biletleri

İETT, Osmanlıca'dan Türkçe'ye geçen tramvay biletlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştı. İşte İETT arşivinden tramvay biletlerinin Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne zaman içindeki renk, biçim ve yazı değişimleri...

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

Polonya’nın en büyük kentlerinden biri olan Krakow’un tramvay projesini Türk firması üstlendi. Projenin finansmanı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD).

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Kocaeli Türk Telekom binası tamamen yıkıldı!

Tramvay projesi kapsamında yıkımına başlanan Türk Telekom binasından eser kalmadı. Barlar Sokağı’na giren ekipler ilk olarak Crash Bar'ı yıktı.Yıkım sırası Sığınak Türkü Bar' a geldi.

Kocaeli Türk Telekom binası yıkımına başlandı!

Tramvay projesi kapsamında İzmit’te başlayan ilk yıkım çalışması olan Türk Telekom binasında yıkımın büyük bir kısmı bitti

Kocaeli Türk Telekom binasının yıkımı 2 hafta sürecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Tramvay Projesi kapsamında ilk yıkım çalışması, Türk Telekom binasında dört gün önce başlamıştı. Yetkililer yıkım çalışmasının iki hafta daha süreceğini belirtti

Kocaeli Türk Telekom binası yıkılıyor!

Akçaray tramvay projesi güzergahında bulunan Türk Telekom’un eski hizmet binası, 2 adet işhanı, Körfez Otel ve iki katlı evin yıkımına başlandı. 5 gün sürmesi planlanan çalışmalar kapsamında Merkez Bankası yan yolu trafiğe kapalı olacak.

Kocaeli Türk Telekom Binası devrediliyor!

Tramvay projesinin güzergahında yer alan Türk Telekom binası, yarın Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor. Dev binanın bu ay içerisinde yıkılması bekleniyor.

İzmir'deki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor!

İZMİR’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor.

İzmir Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor!

İzmir’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor. Evlerin onarım maliyetlerinin yüksek olması zorluyor.

Kocaeli'deki Türk Telekom İl Binası kamulaştırıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kenti raylı sistemlerle tanıştırma hedefinin ilk adımı olan tramvay projesi kapsamında kamulaştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay güzergahında yer alan Türk Telekom İl Binası, Büyükşehir tarafından kamulaştırıldı.

Kocaeli Türk Telekom Binası’nı kamulaştırdı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tramvay güzergahında yer alan Türk Telekom İl Binası’nı 3 milyon 26 bin 195 TL’ye kamulaştırdı. 7 katlı binanın tahliye edilmesinin ardından 2016 yılının Şubat ayında yıkılması planlanıyor.

Fatih Ayvansaray Türk Mahallesi'ndeki 15 bina yenilendi!

Fatih Belediyesi tarafından Osmanlı-Türk mimarisinin önemli örneklerinin bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsayan Ayvansaray Türk Mahallesi'ndeki tescilli 15 bina, tarihi dokusu korunarak yenilendi.

osmanlıcadan türkçeye tramvay biletleri Haberi

osmanlıcadan türkçeye tramvay biletleri

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Müdürlüğü, tramvay biletlerinin zaman içindeki dönüşümünü gösteren arşivlik belgeyi resmi Twitter hesabından yayınladı...


İşte zaman içerisinde renkleri ve biçimleri değişerek Osmanlıca’dan Türkçe’ye geçen tramvay biletleri....


Emre Kulcanay /...