25 / 05 / 2024

otel açma şartları

otel açma şartları

Otel açmak için; İş planının yapılmış olması, Otel yerinin bulunmuş olması, İşletme ruhsatı ve izinlerin alınmış olması, Mali sorumluluk sigortasının yapılmış olması gerekiyor. Peki, otel açma ruhsatı nasıl alınır?

Kira uyarlama davası nasıl açılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024!

Ev sahibi ve kiracılar, kira uyarlama davası ile ilgili şartları ve nasıl uygulanacağını merak ediyor. İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024...

Accor Grubu, Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldı!

Rusyadaki dört otelin işletmecisi olan Accor Grubu yaptığı açıklama ile Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldığını belirtti.

Rixos, Kuzey Afrika'da 3 yeni otel açacak!

Rixos turizmin gözde pazarlarından Kuzey Afrika'daki portföyünü genişletme kararı aldı. Fettah Tamince'nin turizm şirketi Rixos, 3 yeni otel açmak için çalışma başlattı.

Hilton 43 yılda 19 adet 5 yıldızlı otel açtı!

Hilton 43 yılda 19 adet 5 yıldızlı otel açtı. Hilton İstanbul Bosphorus Hotel Elmadağ'daki çalışma yaşamı 43'üncü yılına giren Hasan Sabuncu, kariyeri boyunca 13 ülkede açılan 19 beş yıldızlı otelin faaliyete geçmesinde bizzat görev aldı...

Kültür merkezi açma şartları!

Kültür merkezlerinin açılabilmesi için bazı niteliklere sahip olması gerekiyor. Peki, kültür merkezlerinin sahip olması gereken nitelikler nelerdir? Kültür merkezi açma şartları nelerdir?

Turizm alanlarında yapılaşma şartları!

Konaklama amacıyla kullanılan, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping, apart otel ve hostel gibi turizm tesislerinin bulunduğu alanlar oluyor. Peki, turizm alanlarında yapılaşma şartları nelerdir?

Merkezi iş alanı yapılaşma şartları!

Merkezi iş alanı yapılaşma şartları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte Ekim'de yürürlükte olacak yönetmelik hükümleri..

Yeşil alanlarda yapılaşma şartları!

Toplumun yararlanması için ayrılan yeşil alanlarda belli koşullar ve sınırlar dahilinde yapılaşma yapılabiliyor. Peki, yeşil alanlarda yapılaşma şartları nelerdir? Yeşil alanların yüzde kaçına yapı inşa edilebilir? İşte Yeni İmar Yönetmeliği'ndeki koşullar..

Binalarda fırın açma şartları 2017!

Apartmanlarda fırın açma koşulları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. İşte yönetmelik kapsamındaki fırın açma şartları 2017..

Petrol istasyonu açma şartları!

Bir arsa üzerinde petrol istasyonu açmak isteyen kimselerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Peki, petrol istasyonu açma şartları nelerdir? Petrol arsasının nasıl olması gerekir?

Choice Hotels International, Ortadoğu'da 25 otel açacak!

Choice Hotels International, Equinox Ventures Ltd. ile imzaladığı anlaşma ile 2021’e kadar Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da Clarion, Comfort ve Quality markalarıyla 25 otel açacak.

Katar Khalifa Stadı'ndaki çalışma şartlarına insan haklarına aykırı!

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), 2022 FIFA Dünya Kupası’nın düzenleneceği Katar’daki Khalifa Uluslararası Stadı’nın yapımında görevli işçilerin çalışma şartlarının insan haklarına aykırı olduğunu açıkladı.

Lazzoni Hotel New York'ta otel açmayı planlıyor!

Lazzoni Hotel Genel Müdürü Gürhan Sayar, dünyaya açılma fikri ile ilgili 'Bizim içimizde New York'ta daha çok butik otel tarzında bir otel açma arzusu var.' dedi.

otel açma şartları Haberi

otel açma şartları

Otel açma ruhsatı nasıl alınır?

Otel açmak için; İş planının yapılmış olması, Otel yerinin bulunmuş olması, İşletme ruhsatı ve izinlerin alınmış olması, Mali sorumluluk sigortasının yapılmış olması, Tadilat ve yenileme malzemelerinin alınmış olması, İnternet sayfasının oluşturulmuş olması gibi işlerin yapılması gerekiyor.


Otel açma ruhsatı almak için bağlı olunan belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Ruhsat koşullara uygun projeye sahip otellere veriliyor. Otel açma şartları ile gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Otel açmak için gerekli belgeler:

Başvuru formu,

Adres belgesi,

Tapu fotokopisi,

Binanın yapı kullanma izin belgesi,

Noterden yazılacak kira sözleşmesi,

Yangın raporu,

Oda faaliyet belgesi,

Sicil tasdiknamesi,

Sabıka kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi gibi evrakları hazırlayarak otel ruhsatı için belediyeye başvurmanız gerekir.  


Ayrıca turizm belgesi almanız gerekir. Dilekçe, tesis tanıtım raporu, imza beyannamesi, isim tescil belgesi, tesisin kurulum yerine bağlı olarak alınacak belgeler gibi...