06 / 05 / 2024

Otel bölgeleri yüzde yüz doldu

Otel bölgeleri yüzde yüz doldu

Kayak ve kış turizmi bu yıl yoğun yağan karın bereketini yaşıyor.. Geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirilirken bu yıl “oteller bölgesi” yüzde yüz dolu.

O ildeki 2 arsa satılıyor! Yazlık bölgede yüzde 20 indirimle arsa sahibi olabilirsiniz! 

Aydın Didim Milli Emlak, Aydın ili, Didim ilçesi, Denizköy ve Akyeniköy ilçelerinde yer alan 2 adet arsayı yüzde 20 indirim ve 8 taksit seçeneğiyle satıyor. İşte emlak vergisinden de muaf olan o arsaların detayları...

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Kamu borcunun GSYH’ye oranının Euro Bölgesinde yüzde 93 olarak gerçekleştiği ve toplam kamu borcunun 12 trilyon euro seviyesine geldiği bildirildi.

Gazete satış büfelerine yüzde 500 zam yapan İBB'ye esnaftan tepki!

İstanbul’daki gazete ve ürün satış büfelerinin kiralarına ortalama yüzde 500 bir zam yapıldığını dile getiren esnaf İBB'ye tepki gösterdi.

Endüstri bölgeleri yönetmeliğiyle gelen yenilikler!

Dünya Gazetesi'nden Avukat Hatice Zümbül bugün köşesinde "Endüstri bölgeleri yönetmeliğiyle gelen yenilikler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı..

Marmara Loft'ta lansman öncesi yüzde 5 indirim fırsatı!

Görgülü İnşaat imzası taşıyan Marmara Loft'ta firma bünyesinde yüzde 30 peşinat ile 60 ay faizsiz vade ve lansman öncesi yüzde 5 indirim fırsatı sunuluyor. İşte 48 soruda Marmara Loft projesinin detayları...

Artvin Yusufeli'de yeni bölgenin yüzde 72'si tamam!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerin altyapı çalışmalarında yüzde 72 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Avrupa'da inşaat sektöründe eleman açığı yüzde 1.3!

Eleman açığı bu yılın ikinci çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla değişmeyerek Avro Bölgesinde yüzde 1,7 ve Avrupa Birliğinde (AB) ise yüzde 1,8 seviyesinde gerçekleşti.

Konutta KDV oranı yüzde 8'e indi!

Konutta KDV oranlarına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece, yüzde 18 KDV ödenecek konutların 31 Mart 2017 tarihine kadar teslim edilmesi durumunda, ödenecek KDV oranı yüzde 8 oldu..

İstanbul'da konut ve kira harcamalarının payı yüzde 28,9!

Türkiye genelinde toplam tüketim harcamasının yüzde 24,5'i İstanbul'da gerçekleşti. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 28,9 ile İstanbul olurken Ortadoğu Anadolu bölgesinde bu pay yüzde 22,3 olarak gerçekleşti.

Kaş'ta otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla başlayan yoğunluk sonrası Kaş merkezdeki otel ve pansiyonlar doldu. Kalkan ve Patara’daki doluluk oranı ise yüzde 80’leri geçti.

Otel bölgeleri yüzde yüz doldu Haberi

Otel bölgeleri yüzde yüz doldu

Kayak ve kış turizmi bu yıl yoğun yağan karın bereketini yaşıyor.. Geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirilirken bu yıl “oteller bölgesi” 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı. 


Okulların kapanmasını dört gözle bekleyen oteller tatilcilere çeşitli seçenekler sunuyor. En çok ilgiyi gören Uludağ’da otel rezervasyonları yüzde 100’ü buldu. 6 bin 500 yatak kapasiteli Uludağ’da boş oda bulmak imkansız. Uludağ gibi Palandöken, Abant ve Erciyes’de otellerdeki doluluk oranı çok yüksek. Kartaltepe’de bu oran yüzde 80 düzeyindeyken Kartalkaya’da yüzde 70. 


FİYATLARDA BAŞI ULUDAĞ ÇEKİYOR

Uludağ’da hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen müşterilerine çeşitli fırsatlar sunan otellerde fiyat aralığı günlük 90 liradan başlayıp 240 liraya kadar çıkıyor.  Günü birlik ve ucuza kar keyfi yapmak isteyenler için...