04 / 05 / 2024

Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Kamu borcunun GSYH’ye oranının Euro Bölgesinde yüzde 93 olarak gerçekleştiği ve toplam kamu borcunun 12 trilyon euro seviyesine geldiği bildirildi.



Euro Bölgesi özelinde kamu borcunun Gayrisafi Yurt içi Hasıla'ya (GSYH) oranına bakıldığında 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 93 seviyesine ulaşırken, toplam kamu borcunda ise Euro Bölgesi'nde 12 trilyon 152 milyar euro olarak, Avrupa Birliği’nde ise 13 trilyon 180 milyar euro olarak gerçekleşti.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından hazırlanan bilgilerde, Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2022 yılı üçüncü çeyreğinde meydana gelen kamu borcu ve bütçe açığı verileri duyuruldu.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE YÜZDE 93 OLDU

Açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi'nde ikinci çeyrekte yüzde 94.2 şeklinde gerçekleşen kamu borcunun GSYH'ye oranına bakıldığında, üçüncü çeyrekte yüzde 93 şeklinde olduğu görüldü.

 Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

AB verilerine bakıldığında ise ikinci çeyrekte yüzde 86,4 olarak görülen kamu borcunun GSYH'ye oranı, üçüncü çeyreğe gelindiğinde yüzde 85,1 seviyesine geriledi.

Bu açıklanan oran, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde AB için yüzde 89,7, Euro Bölgesi için bakıldığında yüzde 97,3 olarak ölçüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön