22 / 05 / 2024

Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Kamu borcunun GSYH’ye oranının Euro Bölgesinde yüzde 93 olarak gerçekleştiği ve toplam kamu borcunun 12 trilyon euro seviyesine geldiği bildirildi.



Bu arada, toplam kamu borcu Euro Bölgesi için değerlendirildiğinde 12 trilyon 152 milyar euro, AB için yapılan değerlendirmede 13 trilyon 180 milyar euro seviyesini buldu.

EN BORÇLU YUNANİSTAN

Ülkelere göre borç oranlarına bakıldığında, AB üyesi ülkelerin içinde 2022 yılının üçüncü çeyreğinde kamu borcu miktarı olarak GSYH'ye oranının en fazla olduğu ülke yüzde 178,2 ile Yunanistan oldu. Bu ülkeyi yüzde 147,3 ile İtalya, yüzde 120,1 oranıyla Portekiz, yüzde 115,6 oranıyla İspanya, yüzde 113,4 oranıyla Fransa ve yüzde 106,3 ile Belçika takip etti.

 Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Anılan dönemde kamu borçlarının oranının GSYH'ye kıyasla en az olduğu ülkeler ise yüzde 15,8 ile Estonya, yüzde 23,1 ile Bulgaristan ve yüzde 24,6 ile Lüksemburg şeklinde açıklandı.

AB’de uygulanan mevcut kurallara göre, normal şartlarda üye ülkelerin kamu borçlarının GSYH'lerinin yüzde 60'ını geçmemesi şartı bulunuyor. Bu sınır aşıldığında uygulanacak tedbirlerin AB Komisyonu'na bildirimde bulunulması ve etkin mücadelenin yapılması gerekliliği var.

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Son 8 gün kaldı! Denizbank’tan 20 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi!

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!

EYT’den Bağkur’lular kaç gün primle emekli olur? Doğum borçlanması sayılır mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön