otel denetim sonucu Haberi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaz sezonunun açılmasıyla birlikle yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için otel denetimlerini yoğunlaştırırken, son 6 oyda otellerde 3 bin 134 denetim yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, turizm tesislerinde zaman zamon ortaya çıkan gıda enfeksiyonu ve zehirlenme vakalarının önüne geçmek için Bakanlık tarafından son 6 ayda ötelere yönelik denetimler artırıldı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce hazırlanan rutin kontrol planı, ihbar, şüphe ve şikayetlere ilave olarak yaz sezonunun başlaması nedeniyle turizm tesislerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği illerde bulunan işletmelere denetimler sıklaştırılırken, taklit ve tağşiş yapılarak tüketicinin aldatılmasının engellenmesi ve sağlığa zararlı üretim yapan firmaların ürünlerinin tespit edilmesi amacıyla alkollü içecekler, bal, süt ürünleri, peynir, et ve et ürünleri gibi ürünler öncelikli...