28 / 04 / 2024

otel inşaatları durdu mu

otel inşaatları durdu mu

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

60 bin şantiyede inşaatlar durdu!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), önceki gün çimento faaliyetlerine karşı iş bırakma eylemine başladı. 24 Eylül'e kadar devam edecek olan boykotta 60 bin şantiyede inşaat durdu. 

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Sinop'ta imar planı iptal edildi! Tüm inşaatlar durdu!

Sinop Belediyesi'nce hazırlanan ve mecliste kabul edilip, onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları iptal edildi. Bölgede tüm inşaatlar durduruldu.

Çanakkale Hilton Otel'in inşaatı durdu!

Hilton’un Çanakkale’de inşasına başladığı oteli Double Tree by Hilton'un inşaatı durdu. 

Kadıköy'de otel inşaatı durdu, kazıya devam!

Kadıköy’deki İbrahimağa Mahallesi, Dinlenç Caddesi üzerinde 9 bin 43 metrekarelik arsa üzerindeki otel inşaatı durdu. Bölgede kazıya devam ediliyor.

Diyarbakır'da otel inşaatları yeniden başladı!

Yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından büyük darbe alan Diyarbakır ekonomisi yeniden toparlanmaya başladı. Olaylarla birlikte duran çok sayıda dört ve beş yıldızlı otellerin inşaatları yeniden başladı.

Didim Manastır Koyu'ndaki otel inşaatlarına giden yollar neden kapatıldı?

Devlet tarafından yer tahsisi yapılan ve Didim Manastır Koyu mevkiinde inşaatı devam eden turizmci Kadir Karakaya, otel inşaatı giden yolların kapalı olmasını eleştirdi.

Ataköy sahildeki inşaatların ruhsatları geri verildi!

Ataköy sahilini kapatan rezidans, otel inşaatlarının ruhsatları için verilen yürütmeyi durdurma kararında geri adım atıldı. Şirketlerin itirazı üzerine idare mahkemesi alınan inşaat ruhsatlarını iade etti.

Kırşehir'de kavurucu sıcaklar nedeniyle inşaatlar durdu!

Bu sene kavurucu sıcaklıklara denk gelen Ramazan ayı sebebiyle oruç tutan vatandaşlar çalışmakta güçlük çekiyor. Kırşehir'deki inşaat halindeki binaların büyük çoğunluğunda Ramazan ayı nedeniyle çalışmalar durdu

Sayıştay, Sivas ve Alanya'daki hastane inşaatlarıyla ilgili rapor hazırladı!

Sayıştay hastane inşaatlarına dikkat çekti. Sivas’ ta hastane inşaatı eski su yatağında olunca temeli su bastı. Alanya’ da ise yüklenici firma ortağı hayatını kaybedince inşaat durdu...

Can Fuat Gürlesel: Kamu inşaatları sektörü hareketlendirdi!

Can Fuat Gürlesel: Kamu inşaatları sektörü hareketlendirdi. Yapı - Endüstri Merkezi tarafından Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair değerlendirmeyi sunan Türk Yapı Sektörü Raporu 2013 yayımlandı.

Sedat Meşe VIALAND PALACE OTEL’in direktörü oldu!

100 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayılmış olan VIALAND’de yeni atamalar belli oldu. Şubat ayında Kemal Arslan VIALAND AVM’nin Direktörü olarak göreve başlarken, VIALAND PALACE OTEL’in Direktörü ise Sedat Meşe oldu...

otel inşaatları durdu mu Haberi

otel inşaatları durdu mu

Koronavirüs tüm sektörler gibi otel inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Verilere göre; dünya çapında 900 otel inşaatının yapımı virüs sürecinde durdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs bu yıl turizm sektöründe de planların değişmesine ve ertelemelere neden olmuştur. Turizm sektörünün önemli parametrelerinden biri olan otel yatırımları da salgın sürecinden etkilenen alanlar arasında yer almaktadır.

Bu olumsuz etki beklenenin altında olsa da, Tophotelprojects’in açıkladığı verilere göre dünya çapında yapımı devam eden yeni otel inşaatlarının yüzde 3.7’sini oluşturan 952 proje tamamen iptal edilmiş, yüzde 11’inin yatırımı ertelenmiştir. Mayıs 2020’de iptal edilen proje sayısının 179, beklemeye alınan proje sayısının ise 816 olduğu görülmüş, bu araştırma 7 bin 320 otel projesi üzerinden yapılmıştır.

Salgın nedeni ile iptal edilen ya da beklemeye alınan projelerin ülkelere dağılımı...