29 / 04 / 2024

otellerde fiyatlar

otellerde fiyatlar

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Otellerde doluluk oranı yüzde 6.6 artış gösterdi!

TURİSTİK Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) açıklamasına göre, Nisan'da otel dolulukları, 2014 yılının aynı ayına oranla yüzde 6.6'lık artışla yüzde 68.4 yükseldi.

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

Tatil planı yapanlar müjde! Fiyatlar yarıya indi! İşte 25 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Sıcak havaların gelişi ile birlikte tatilciler, otel kampanyalarını araştırmaya başladı! Otellerde yüzde 50'ye varan kampanyalar başladı! Peki, otel fiyatları ne kadar? Kampanyadan sonra indirimli otel fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!

Yılbaşında 4 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasıyla beraber İçişleri Bakanlığı’nın otellerde yemekli ve müzikli programları yasaklaması, tatil planlarını bungalov evlere yöneltti. Airbnb’de dağ evleri ve villaların fiyatları 4 gece için; 2 bin TL ile 12 bin TL arasında.

Yükselen otel fiyatlarına villa kiralama alternatif oldu!

Türkiye'deki muhafazakar otellerde fiyatlar oldukça yükseldi. Yükselen otel fiyatlarına villa kiralama alternatif oldu. 

Antalya ve Muğla'da yazlık fiyatları yüzde 22 arttı!

Bayram, tatil gibi dönemlerde kalabalık otellerde tatil yapmak istemeyen ya da tatilini yaz sezonuna yaymak isteyenler için yazlıklar farklı bir seçenek oluşturuyor. En çok talep gelen bölgelerde ise fiyatlar katlanıyor.

Otellerde düşük fiyatlar yerli turistlere yarayacak!

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Bayramda yoğun talep uçak bilet fiyatlarını artırdı!

Bayramda yoğun talep uçak biletlerinde ve otellerde fiyatların katlanmasına neden oldu. Havayolu şirketlerinde bilet fiyatları 400 lirayı aşarken, oteller normalin iki katı fiyat tarifesine geçti...

Emlak fiyatları artacak mı?

HaberTürk Gazetesi'nden Yiğit Bulut, bugünkü köşesinde "Emlak fiyatları 'artacak' ama bu hatalara dikkat" başlıklı yazı yazdı

Hırvatistan'da emlak fiyatları düşmeye devam ediyor

Hırvatistan'da emlak piyasasında fiyatlar son dört aydan bu yana düşüşünü sürdürüyor

İngiltere'de ev fiyatlarındaki düşüş yatırım fırsatı oldu

Taçlan Topal, Türk firmalarının, krizde İngiltere'deki emlak fiyatlarının düşüşünü fırsat olarak gördüklerini söyledi

Kriz caddelerin metrekare kira fiyatlarını düşürdü

Küresel ekonomik kriz, dünyanın en pahalı alışveriş caddelerindeki metrekare kira fiyatlarını düşürdü

Konut fiyatları yükselecek mi?

Emlak uzmanı Tebernüş Kireçci, Başlama Vuruşu programında konut fiyatları için öngördüklerini açıkladı

Konut fiyatlarının istikrarlı hale gelmesi bekleniyor!

2009 ikinci yarı Türkiye gayrimenkul piyasaları raporuna göre yatırımcı güveni geri geldiğinde konut fiyatları istikrarlı hale gelecek

otellerde fiyatlar Haberi

otellerde fiyatlar

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.


TÜRSAB eski başkanı, Talha Çamaş, özellik sahil otellerinde doluluk oranlarının azalmasıyla, fiyatların aşağı çekildiğinin bir gerçek olduğunu da dikkat çekerek, "5 yıldızlı oteller aşağı doğru fiyat çekince daha düşük yıldızlı otellerde sıkıntı yaşıyor" dedi.


Çamaş, İstanbul'da otellerin durumunun sahillere göre daha iyi olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul bir noktada özellikle Körfez, Afrika ve Kuzey Afrika ülkelerinde gelen turistler nedeniyle nispeten doluluk yaşıyor. İstanbul'da da beklentilerin altında bir sayı var, kongre turizminde de bir düşüş var. Turizm sektörü daha büyük krizleri yaşadığı için dayanıklılığı güçlü. İç turizm belki çok ciddi çözüm değil ama seçimin ardından insanların tatile gitme dürtüsü...