16 / 05 / 2024

otellerde maliyetler

otellerde maliyetler

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKT08) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi nin analizlerine göre, enflasyonun yüzde 8,46 olduğu dönemde otellerde maliyetler yüzde 13 arttı.

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Hüseyin Ferit Volkan kimdir? Hangi otellerde üst düzey yöneticilik yaptı?

Hüseyin Ferit Volkan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi otellerde çalıştı? Martı GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Hüseyin Ferit Volkan’ın biyografisi...

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...

İnşaatta maliyetler yüzde 40 arttı!

Gülman Group CEO'su Polat Gülman, inşaat maliyetlerindeki artışları değerlendirdi. Maliyetler inşaat girdilerinde yüzde 40 arttı. 

Artan maliyetler konut projelerini nasıl etkiledi?

Artan maliyetler ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Tahsisli otellerde oda satma hakkı genişletilmeli!

Edelstaal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları,tahsisli otellerde odaların yüzde 20’lik kısmını satma hakkı'na ilişkin düzenlemeyle ilgili konuştu. Torunoğulları, “Oteller çok ucuz veriliyor; turizmde ucuz ülke olacağımıza, marka ülke olalım” diye konuştu.

Kiralık mağazalar için özel maliyetler konusu!

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ahmet Balcı, Dünya gazetesinde yayımlanan makalesinde 'Kiralık mağazalar için yapılan sabit gider harcamalarında özel maliyetler konusu'nu aktardı. Ahmet Balcı'nın yazısı şöyle...

Otellerde istihdam artışı yavaşladı!

Türkiye'de bu yılın ilk 4 ayında otellerde sigortalı çalışanların sayısı, geçen yıla göre geriledi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) veriler yayınladı.

Otellerde son 6 ayda 3.134 denetim yapıldı!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaz sezonunun açılmasıyla birlikle yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için son 6 oyda otellerde 3 bin 134 denetim yaptı.

Otellerin enflasyonları Haziran'da 4,5 puan arttı!

Otellerde maliyetler, enflasyonun 4,5 puan üzerinde arttı. Haziran ayı itibariyle ülke geneli yıllık enflasyon yüzde 8,5 olurken, otellerdeki maliyet artışları yüzde 12 dolayında gerçekleşti.

Yıllık enflasyon yüzde 8,46 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKT08) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi nin analizlerine göre, enflasyonun yüzde 8,46 olduğu dönemde otellerde maliyetler yüzde 13 arttı.

Otellerde maliyetler yüzde 13 arttı!

AKTOB araştırmasına göre, otellerde maliyet artışı 12 aylık ortalamada yüzde 13 oldu. Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi.

otellerde maliyetler Haberi

otellerde maliyetler

TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı fiyat istatistiklerine göre, yıllık ortalama enflasyon yüzde 8,46 oldu, aynı dönemde otellerde yaşanan maliyet artışları ise yüzde 13 dolayında gerçekleşti. AKTOB Araştırma Birimi tarafından yapılan analizlere göre, otellerdeki maliyet artışı, yıllık enflasyonun 4,5 puan üzerinde gerçekleşti. Verilere göre otellerde son bir yılda meydana gelen maliyet artışlarında ilk sırayı yüzde 14,7 ile yiyecek grubu aldı. Bu dönemde içecek grubu maliyetleri yüzde 10,5 artarken. enerji-yakıt ve temizlik malzemelerinde yükselişler enflasyonun gerisinde kaldı. Yiyecek grubu içinde en yüksek maliyet artışları yüzde 23 ile meyve sebze, yüzde 19 ile bakliyat, un ve yüzde 14 ile et grubunda meydana geldi. Yağ grubu maliyet artışı ise enflasyonun gerisinde seyretti.


Antalya...