18 / 05 / 2024

Otellerde maliyetleri son durum

Otellerde maliyetleri son durum

AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre ülke enflasyonu yüzde 8,8 olurken, otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yükseliş yüzde 11,2 olarak gerçekleşti.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2021'den beri inşaat birim maliyetleri ilk kez asgari ücreti aştı!

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artış sık sık gündem oluyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X sosyal medya hesabından inşaat birim maliyetleri ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Konutta çimento maliyeti ne kadar?

Konut inşaatının maliyetleri son zamanlarda büyük önem taşıyor. Çimento sektörü temsilcileri ise konut maliyetinin yüzde 3'nün çimento olduğunu dile getiriyor.

İnşaat malzeme maliyetleri yüzde 30,48 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bina inşaatlarının malzeme maliyetleri son bir yıl içerisinde yüzde 30,48 artış kaydetti. Bu durum karşısında inşaat şirketleri dijital platformlara yöneldi.

Son 10 yılda yıkılan kamu binalarıyla ilgili 10 soru!

İstanbul ilçelerinde son 10 yılda kamu binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve daha önce yıkılan binaların yeniden yapım maliyetleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emre konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Otellerde son 6 ayda 3.134 denetim yapıldı!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaz sezonunun açılmasıyla birlikle yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için son 6 oyda otellerde 3 bin 134 denetim yaptı.

Otel maliyetleri Mart'ta artış gösterdi!

AKTOB Araştırma Birimi tarafından hazırlanan Otel Maliyetleri Mart 2015 bulgularına göre, ülke geneli fiyat artışları son bir yılda ortalama yüzde 8,7 olurken otellerdeki maliyet yükselişlerinin de arttığı belirtildi.

Ilgaz son yılların en iyi sömestir tatilini geçirdi!

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin son yılların en iyi sömestir tatilini geçirdiğini belirterek, "Sömestir döneminde otellerde yüzde 100 doluluk yaşandı'' dedi.

Otellerde maliyet 11,2 arttı!

AKTOB ARGE Birimi tarafından hazırlanan enflasyon ve maliyetler kasım ayı araştırmasına göre, 12 aylık ortalamalarla, ülke enflasyonu yüzde 8,8 olarak gerçekleşirken otellerde yiyecek ve içecek maliyetleri yükselişi yüzde 11,2 oldu.

Otellerde yüzde yüz doluluk oranlarına ulaşıldı!

Yılın son uzun tatil fırsatını sunan Kurban Bayramı'nda tatil süresinin 9 gün olması nedeniyle Akdeniz ve Ege sahillerindeki otellerde, yüzde 90 ila 100 arasında doluluk oranlarına ulaşıldı. Bayramda her keseye uygun tatil imkanları sunuluyor.

Otellerde maliyetleri son durum Haberi

Otellerde maliyetleri son durum


Kasım ayı itibarıyla otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yıllık fiyat artışının yüzde 11,2 olduğu bildirildi. 


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre ülke enflasyonu yüzde 8,8 olurken, otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yükseliş yüzde 11,2 olarak gerçekleşti. 


Son bir yılda maliyet artışlarının en yüksek gerçekleştiği gider grubu yüzde 13 ile yiyecekler olurken, bu grup içindeki bakliyat ve un grubu maliyetlerindeki yükseliş yüzde 26 ile rekor düzeye ulaştı. Meyve ve sebze grubundaki artış ise yüzde 17 oldu. Bunları et grubu ile çay-şeker grupları takip...