22 / 07 / 2024

Otomobil piyasası 2021

Otomobil piyasası 2021

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil piyasasında neler oluyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

İkinci el otomobil piyasası can çekişiyor! Ne olur bu ikinci elin hali?

Haziran ayında ikinci el otomobil pazarı yüzde 25,3 daralarak 435 bin adete geriledi. Gazeteci Emre Özpeynirci ikinci el araba piyasasını değerlendirerek ''ne olur bu ikinci elin hali?'' diye sordu...

Emre Özpeynirci: Otomotivde çarşı iyice karışacak! Otomobil piyasasını neler bekliyor?

Dünyanın ilk seri üretim şarj edilebilir hibrit otomobilini üreten BYD Türkiye'de yatırım kararı aldı. Gazeteci Emre Özpeynirci bu gelişmeyi değerlendirerek '' Otomotivde çarşı iyice karışacak'' dedi. Otomobil piyasasını neler bekliyor?

Konutta ve otomobilde alıcı ‘kral’ oldu! Fiyatları artık alıcı belirliyor!

Konuta olan talebin azalması ve sıfır araç sayısının da giderek artmasıyla birlikte konut ve otomobil piyasasında artık alıcılar kral oldu.

Emre Özpeynirci: Teşvik yoksa elektrik yok!

Avrupa’da elektrikli otomobillerin payı yüzde 13 ile 2022’nin bile gerisine düştü. Gazeteci Emre Özpeynirci elektrikli otomobil piyasasını değerlendirerek ''Teşvik yoksa elektrik yok'' dedi. 

2. el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu! Ekim'de 734 bin TL olan fiyat Mayıs'ta 680 bin TL'de kaldı!  

Gündemden düşmeyen 2. el otomobil piyasasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 2.el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu. Geçen senenin ekim ayında 734 bin TL'lik ortalama fiyatın bu senenin mayıs ayında 680 bin TL'de kaldığı belirtildi. 

Taşıt kredisi faizleri tersine döndü! Taşıt kredisi faizleri geriliyor mu?  

Son zamanlarda otomobil piyasasında hareketli günler yaşanmaktadır. Avrupa Birliği'nin güvenlik donanımları ile ilgili olarak regülasyonları 7 Temmuz'da Türkiye'de yürürlüğe gireceği belirtildi.

Nedir bu 7 Temmuz? Sıfır kilometre zamlanacak mı, ikinci el etkilenecek mi?

Otomotiv sektörü 7 Temmuz’a kilitlenmiş durumda. 7 Temmuz’dan itibaren uygulanması planlanan Genel Güvenlik Yönetmeliği otomobil piyasasında nelere değiştirecek. Otomotiv Gazetecisi Murat Tosun merak edilenleri tek tek cevapladı.

Otomobil piyasası kırmızı alarm veriyor! Hem ilan sayısı hem de satılan araba sayısı azaldı!

sahibinden.com Otomobil Piyasası Görünümü raporunda son dönemde otomobil piyasasında yaşanan değişimler incelendi. Buna göre;  Hem ilan sayısı hem de satılan araba sayısında düşüş görüldü.

Otomobil satışları durma noktasında! Al-sat işi yapanlar ters köşe oldu!

Otomobil piyasasındaki durgunluk devam ediyor. Otomobil satışları her geçen ay düşüşe geçerken, piyasa neredeyse durma noktasına geldi. Otomobil al-sat işi yapanlar ise ters köşe oldu. 

2. el otomobil fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş bekleniyor!

Son dönemde fiyatların düştüğü ikinci el otomobil piyasasındaki son durum pek çok kişi tarafından merak edilirken, fiyatların yüzde 10-15 daha düşmesinin beklendiği belirtildi.

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomobil piyasası her geçen ay daralırken, bayilerden indirim ve kampanya haberleri gelmeye devam ediyor. Peki otomobil piyasası ne olacak? Gazeteci Emre Özpeynirci, otomobil fiyatlarının düşeceği net tarihi açıkladı.

İkinci el otomobil piyasasında kaos: 100 bin TL koysam sıfır alıyorum neden senden alayım sorunsalı…

Nisan ayında ikinci el otomobil satışları gerilerken, fiyatlardaki yükseliş devam ediyor. İlan sitelerinde ikinci el araçların hala sıfırlarından 100 bin TL ucuz olmasına anlam veremediğini belirten yazılım mühendisi Zafer Ayan’ın paylaşımına piyasa yorumları yağdı.

Kamudaki araç tasarrufu ikinci elde fiyatları düşürebilir

Kamuda tasarrufu sağlamak amacıyla düzenlenen Kamu Tasarruf ve Verimlilik Paketi  adı verilen paket açıklandı. Kamuda kullanılan araç sayısına sınırlama getirilmesi, açığa çıkacak araçların ikinci el otomobil piyasasında fiyatları düşüreceği şeklinde yorumlandı.

Otomobil piyasası 2021 Haberi

Otomobil piyasası 2021

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Otomobil piyasasında neler oluyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

1) Türkiye'de ve dünyada her şeyin tadı kaçtı. Ama asıl tad kaçma otomobil ve inşaatta. satın almak isteyenler parasıyla mal bulamıyor. Piyasaya karaborsacılık egemen. Bayiilerde bulamadığınız arabalar yüzde 10-20 fazlasına galerilerde var.

2) Dünya genelinde otomobil üretiminde çip sıkıntısı var. Çip sıkıntısı gerçek. Ama kötü olan başta otomobil üreticileri olmak üzere bayilerin ve galericilerin işi fırsatçılığa dökmüş olması.

3) Tüm bunlar olurken devletin ilgili birimlerin olup biteni seyretmesi... Üzücü olan bu. Halk, fırsatçılara yem oluyor. Başta sanayi ve ticaret bakanlığı olmak üzere karaborsacılıkla mücadele etmesi gerekenler oturup gelişmeleri izliyor. 3 maymunu...