08 / 05 / 2024

Otopark işletmeciliği

Otopark işletmeciliği

3. Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu sonucu kamu ve özel sektörün de gelen firmalarının katılımıyla otoparkçıların merkezi olacak “Otopark İşletmecileri Derneği” kuruldu.

Otopark işletmeciliğine yatırım yapan şirket sayısı artıyor!

Her geçen gün artan araç sayısına bağlı olarak İstanbul'da büyük bir sorun haline gelen otopark, özel sektörün de iştahını kabartıyor. Otopark işletmeciliğine yatırım yapan şirket sayısı giderek artıyor.

Akmerkez GYO, 24 apart daire ve otoparkı Üçgen Bakım'a kiralayacak!

Akmerkez GYO tarafından 27 bağımsız bölümden meydana gelen 24 apart dairesi ve 2 bağımsız bölümden oluşan otopark için Üçgen Bakım ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. ile kiralama sözleşmesi yapılacak.

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!

İstanbul ilk çok katlı otopark olma özelliğine sahip 45 yıllık Karaköy Otoparkı için yıkım kararı alındı. 

Divanhane Karakol binası Haliçport’un otoparkı için mi yıkılıyor?

İstanbul Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binasının yıkımı İBB Meclisi’nde de gündeme geldi. Tarihi binanın yıkımı konusundaki tartışmalar devam ediyor...

Samsun Havza otoparkı için ihale yapıldı!

Samsun'da park sorununu çözmek için Havza'ya otopark inşa edilecek. İhalesi gerçekleştirilen Havza Mekanik Otoparkı inşaatının temeli iki hafta içerisinde atılacak.

Bursa İnegöl'e otopark inşa ediliyor!

Bursa İnegöl Belediyesi, Yeni Mahalle'de inşa edilecek 27 araçlık otopark için çalışmalara başladı.

Gültepe K-Park Otoparkı yenilendi!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yerel seçimlerde verdiği otopark için verdiği sözü yerine getirerek K-Park Otopark'ında yenileme çalışmaları yaptırdı.

Ayder Yaylası'ndaki otopark ihalesi yapıldı!

TOKİ öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülecek, dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek Ayder Yaylası'nda ilk olarak yapılacak 1.700 araçlık otopark için ihale yapıldı...

Zonguldak'ta otopark için 79 yıllık okul mu yıkılacak?

AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar “400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatı yanındaki Kız Meslek Lisesi oradan kaldırılıp, otopark yapılsın” önerisi getirince büyük tepki çekti.

Malatya Gündüzbey'e katlı otopark projesi!

Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan toplantısında Gündüzbey Mahallesi’ne yapılacak katlı otopark için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan imar plan tadilatı raporu kabul edildi.

Gebze'de 7 katlı otopark için yer teslimi yapıldı!

Gebze’de otopark sorununa çözüm üretmek isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçeye inş aedeceği 7 katlı otoparkın yer teslimini gerçekleştirdi. 

İzmir Selvili Yeraltı Otoparkı'nın ihalesi 11 Nisan'da!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’a hizmet verecek 160 araç kapasiteli Selvili Yeraltı Otopark’ı için ihaleye çıkacak.

Seydişehir'de otopark çalışmaları başladı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, eski cezaevinin yıkıldığı alana yapılacak olan otopark için çalışmalar başladı.

Ardahan'da otopark inşaatı sürüyor!

Ardahan Belediyesi tarafından Milli Egemenlik Parkının altına inşa edilmesi planlanan otopark için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Otopark işletmeciliği Haberi

Otopark işletmeciliği

İSPARK’ın düzenlediği 3.Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu’nda ilk adımı atılan dernekleşme çalışmaları sonuç verdi. Kamu ve özel sektörünönde gelen firmalarının katılımıyla otoparkçıların merkezi olacak “Otopark İşletmecileri Derneği” kuruldu.


Otopark işletmeciliği ve yatırımı yapan kamu ve özel sektör kuruluşlarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen derneğin ilk kongresi İBB Florya sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK, Kocaeli BüyükşehirBelediyesi BELDE A.Ş, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK, Kayseri BüyükşehirBelediyesi İMAR A.Ş, PARKTURK, POLARIS PARK, T-PARK ve diğer üye kuruluş temsilcilerininkatıldığı kongrede dernek başkanlığına oy birliğiyle İSPARK Genel Müdürü MehmetÇevik seçildi.


Kongreninardından söz alan Çevik, İSPARK’ın hayata geçirdiği yatırım ve projelerlesektörün öncü bir kuruluşu haline geldiğini belirtti. Ulaşım araçlarınınotopark sorununa kalıcı ve teknolojik çözümler sunduklarını ifade eden Çevik,“Kurduğumuz dernekle yeni ve farklı çözümlerin...