19 / 05 / 2024

Otopark kararı

Otopark kararı

Otopark yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler, dükkanının önü kapanan esnafı sevindirdi. TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin açıklama yaptı..

Zam geldi yeni tarifeler peş peşe güncellendi! Yeni İSPARK otopark ücreti kaç lira? İSPARK'ta 1 saat park ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ekim ayı toplantısından zam kararı çıktı. Bu kapsamda İSPARK otopark ücretlerine yüzde 55 ile yüzde 57 arasında zam yapılacağı kararlaştırıldı. Peki, Yeni İSPARK otopark ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!

İstanbul ilk çok katlı otopark olma özelliğine sahip 45 yıllık Karaköy Otoparkı için yıkım kararı alındı. 

Kayseri Dedeman Ortaokulu için yıkım kararı!

Kayseri Melikgazi'de bulunan Dedeman Ortaokulu için yıkım kararı alındı. Yıkılan ortaokulun yerine otopark inşa edilecek. 

Zonguldak Kız Meslek Lisesi için verilen yıkım kararına tepkiler büyüyor!

Zonguldak Kız Teknik Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yerine hastane otoparkı yapılması için verilen yıkım kararına vatandaşlardan tepki yağıyor…

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

Yedikule eski bostan arazisine otopark yapılmasına tepki!

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Otopark kararı dükkan sahiplerini sevindirdi!

Otopark yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler, dükkanının önü kapanan esnafı sevindirdi. TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin açıklama yaptı..

Manisa'ya otopark yapılmasına tepki!

Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek ile birlikte yaklaşık 50 kişilik grup, 80 yıllık Ulupark'a otopark yapılması kararına tepki göstererek kentteki yeşil alanların korunması gerektiğini dile getirdi.

Ümraniye'de zemin altı otopark projesi için acele kamulaştırma!

Ümraniye'de "Gaffarefendi Sokak Zemin Altı Otopark Projesi” kapsamında bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma kararı alındı..

Pendik Belediyesi'nden acele kamulaştırma kararı!

Pendik'te Bulunan Bazı Taşınmazların Belediye Hizmet Binası, Kent Parkı, Zemin Altı Çok Katlı Otopark ve Meydan Projesi Kapsamında Pendik Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İncirliova İstiklal Mahallesi'nde 7 katlı otopark geliyor!

İncirliova Belediye Meclisi, İstiklal Mahallesi’nde 7 katlı otopark yapma kararı aldı. Başkan Gürşat Kale, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bir adım atmamasından dolayı girişimlere başladık” dedi.

Ankara Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’na talip aranıyor!

Büyükşehir Belediyesi, bir yıl önce Çankaya Belediyesi’nden geri aldığı Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nı 10 yıllığına kiraya verecek. Meclis’te görüşülen karara, CHP ve MHP grupları “Belediye işletsin” diyerek itiraz etti. Ancak, karar oyçokluğuyla geçti.

Otopark kararı Haberi

Otopark kararı

Otopark yönetmeliğindeki değişikliğin uzun vadede trafiği rahatlatacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada otopark yönetmeliğindeki değişikliğin uzun vadede trafiği rahatlatacağını, yönetmelikle her daireye bir araçlık otopark alanının zorunlu olacağı şekilde değiştirilmesinin çok daha önceden alınması gereken karar olduğunu belirtti. 

Palandöken, "Otopark yönetmeliğinin her daireye bir araçlık otopark alanının zorunlu olacağı şekilde değiştirilmesi uzun vadede trafiği rahatlatacak. Bu karar dükkanının önü kapanan esnafı da rahatlatacak" dedi.

Palandöken, Büyükşehirlerde otopark yetersizliğinin büyük bir sorun olduğunu da dile getirdi. 

Palandöken, "İş yerlerinin yoğun olduğu her ana caddede en az bir katlı otoparkın bulunması da zorunlu olmalı. İmar planları, bu ihtiyaçlara göre belirlenmeli ve planlarda otopark alanları da yer almalı." dedi.


 
Otopark kararı, dükkanının önü kapanan esnafı da...