05 / 05 / 2024

Otopark kararı dükkan sahiplerini sevindirdi!

Otopark kararı dükkan sahiplerini sevindirdi!

Otopark yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler, dükkanının önü kapanan esnafı sevindirdi. TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin açıklama yaptı..



Otopark yönetmeliğindeki değişikliğin uzun vadede trafiği rahatlatacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada otopark yönetmeliğindeki değişikliğin uzun vadede trafiği rahatlatacağını, yönetmelikle her daireye bir araçlık otopark alanının zorunlu olacağı şekilde değiştirilmesinin çok daha önceden alınması gereken karar olduğunu belirtti. 

 

Palandöken, "Otopark yönetmeliğinin her daireye bir araçlık otopark alanının zorunlu olacağı şekilde değiştirilmesi uzun vadede trafiği rahatlatacak. Bu karar dükkanının önü kapanan esnafı da rahatlatacak" dedi.

 

Palandöken, Büyükşehirlerde otopark yetersizliğinin büyük bir sorun olduğunu da dile getirdi. 

 

Palandöken, "İş yerlerinin yoğun olduğu her ana caddede en az bir katlı otoparkın bulunması da zorunlu olmalı. İmar planları, bu ihtiyaçlara göre belirlenmeli ve planlarda otopark alanları da yer almalı." dedi.


 
Otopark kararı, dükkanının önü kapanan esnafı da sevindirdi.

 


Geri Dön