04 / 05 / 2024

Otopark Mevzuatının Geliştirilmesi Ortak Çalışması

Otopark Mevzuatının Geliştirilmesi Ortak Çalışması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark mevzuatının geliştirilmesi ve mevcut ihtiyaçlara göre yeniden şekillenmesi için Pendik Belediyesiyle ortak çalışma başlatıyor.

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

Ovetechs Mühendislik Tasarım Ürün Geliştirme Üretim Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ovetechs Mühendislik Tasarım Ürün Geliştirme Üretim Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 220 bin TL sermaye bedeli ile Dorukhan Övet ve Hasan Buldu ortaklığında kuruldu.

Elektrikli arabası olanlara müjde! Lityum fiyatlarında düşüş var!

Yeni nesil bataryaların geliştirilmesi ve aşırı lityum üretimi, elektrikli araç bataryalarının üretiminde kilit rol oynayan lityum fiyatlarını düşürdü.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Bakanlıktan son dakika açıklaması! Desteklerden yararlanmak için son bir hafta!

Hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen düve alım desteğinden yararlanmak için son 1 hafta kaldı.

Çiftçiler dikkat! Hayvancılık desteklemelerinde son dakika! Resmen açıklandı! Başvuru şartları ve ödeme süreleri...

Hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için sunulacak desteklemelere ilişkin uygulama esasları resmen açıklandı. İşte çiftçileri ilgilendiren o detaylar...

KDV istisnasında detaylar ortaya çıktı Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı yatırımlara yönelik  teşvik belgesine sahip mükelleflerin inşaat işleri ile Türkiye'deki Ar-Ge faaliyetleriyle elektrik motorlu taşıtların geliştirilmesi için mühendislik hizmetlerine yönelik ve imalat sanayisi ile turizme yönelik yatırım katma değer vergisi istisnasının detayları belli oldu. 

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Otopark ihtiyacını doğru tespit etmedikçe kent estetiği ve konforu olmaz!

Sosyolog Faruk Özcan, yeni otopark yönetmeliğini değerlendirdi. "Otopark ihtiyacını doğru tespit etmedikçe kent estetiği ve konforu olmaz" dedi.

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elon Musk, Mars'ın kolonileştirilmesi adına tüm mülklerini satacak!

Dünyanın en zengin kişisi unvanına sahip SpaceX ve Tesla kurucusu Elon Musk’ın Mars’ın kolonileştirilmesi için sahip olduğu tüm mülkleri satmaya niyetli olduğu açıklandı.

Türkiye ile Venezuella Arasındaki Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması' onaylandı!

Türkiye ile Bolivarcı Venezuella Cumhuriyeti arasında 17 Mayıs 2018'de imzalanan Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması'nın her iki ülkedeki onay süreci tamamlandı.

Hakkari'de sosyal hayatın geliştirilmesi için yeni tesisler kuruluyor!

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların artırılması için Gola Züryan Göletini ıslah ederek etrafında bisiklet ve yürüyüş yolu, kafe ve dinlenme alanın yer alacağı sosyal tesis kuracak.

Otopark Mevzuatının Geliştirilmesi Ortak Çalışması Haberi

Otopark Mevzuatının Geliştirilmesi Ortak Çalışması


 “Otopark Mevzuatının Geliştirilmesi Ortak Çalışması” işine ait  protokol,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin arasında imzalandı. Protokole göre otopark alanları ve kullanımlarına ilişkin yürürlükteki mevzuatın eksikleri ile aksayan yönlerinin tespit edilmesi, mevcut durumun ve geleceğe yönelik ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla Pendik’te saha ve analiz çalışması yapılacak.


Mevcut durum verileri Pendik’ten toplanacak


Pendik Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmada ilk olarak ilçe sınırları içindeki yapı, araç ve otopark sayısı, otopark olarak ayrılan ancak kullanılmayan alanlar, trafik sorununa yol açan yoğun yerleşim ve ticari merkezlerin konumu belirlenecek.  Toplanan verilerin ışığında genel durum tespit edilerek geleceğe yönelik ihtiyaçların sayısal analizi yapılacak. Olması gereken otopark sayıları,  otoparkların denetimi, işletmeciliğinin etkin hale getirilmesi için önerilerin de yer alacağı...