02 / 05 / 2024

otopark problemi nasıl çözülür

otopark problemi nasıl çözülür

Vatandaş-Başkan buluşması çerçevesinde Kadımehmet’te vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, otopark probleminin kentsel dönüşümle çözülebileceğini söyledi..

Otomobillerde KDV ödenmeseydi fiyatlar nasıl olurdu? Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Kurdaki artış ile birlikte otomobil fiyatları da artarken yaşanan tedarik sıkıntıları ve hammadde problemi ile birlikte araç sahibi olmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Peki, otomobillere ÖTV ödemeseydik fiyatlar nasıl olurdu? İşte Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Sitedeki otopark sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede oturmaktayız. Sitenin otoparkı yok. Ancak 5 tane bloğun altında 3’er araçlık yer var. Blokların altı ortak otopark alanı mıdır? Diğer bloklar araçlarını bizim bloğun altına koyma hakkına sahipler midir?' sorusunu cevapladı.

Miras nasıl paylaşılır? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Miras kalan arsanın üzerine bina yaptık. Binadaki daireleri kura ile paylaştık. Yeğenlerim kurayı kabul etmedi. Yeniden kura çekmeyi diğer kardeşler istemedi. Bu problemi nasıl çözeriz?' sorusunu yanıtladı.

Sitede otopark sorunu nasıl çözülür?

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Kat mülkiyeti kurulan apartman ve konut sitelerinde taşınmaza ait olan otoparkın kullanımı esnasında malikler arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, yasal olarak kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde inşaat yapacak mükellefler yapılan inşaatın metrekaresine göre otopark yeri ayırmak veya otopark bedeli ödemek zorunda oluyor. Tapuya otopark şerhi de düşülebiliyor. Peki, otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan arazi ve arsaların düzenlenmesindeki orana düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı? 10 dairelik apartmanda 7 araçlık yer varsa ne olacak?

otopark problemi nasıl çözülür Haberi

otopark problemi nasıl çözülür

Vatandaş-Başkan buluşması çerçevesinde Kadımehmet’te vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tek düşüncelerinin vatandaşa nasıl daha fazla hizmet edebiliriz olduğunu belirterek, “bunun için her fırsatta vatandaşlarımızı dinliyoruz,” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Vatandaş-Başkan buluşması çerçevesinde Kadımehmet  Semt Konağı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle halkının  yoğun ilgi gösterdiği çay sohbeti tadında gerçekleşen toplantıda belediye tarafından mahallede gerçekleştirilen çalışmalar konuşuldu. Karşılıklı fikir alışverişiyle gerçekleşen sohbette, vatandaşlar mahallelerde kurulan semt konaklarından dolayı Başkan Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ettiler.

Toplantıda vatandaşlar, yaşadıkları bölgede çözüm bulunmasını istedikleri konuları da dile getirdiler. Daha çok otopark sorununun konuşulduğu Kadımehmet’te vatandaşlar, kentsel dönüşüm hakkında bilgi aldı. Kişisel problemlerinde konuşulduğu çay sohbetinde vatandaşları büyük bir dikkatle dinleyen Başkan Demircan, ilgili birim müdürlerinden bilgi alarak konuları...