30 / 04 / 2024

otopark tapusu zorunlu mu

otopark tapusu zorunlu mu

Belediyeler vatandaşlara Yapı Ruhsatı’nı vermeden önce belli bir otopark harcı almakta ve bu harcı da yapılacak binanın büyüklüğüne, konumuna, değerine göre belirlemektedir. Yani vatandaş bir yere bina yapacaksa, Belediye’ye öncelikle otopark yatıracaktır

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Taşınmazınız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olanlar için çok önemli bir uyarı yapıldı. Bu uyarıyı dikkate almayan vatandaşların tapularının satışa çıkabileceği öğrenildi. İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlara son dakika uyarısı: Bunu yaparsanız eviniz, arsanız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olan binlerce vatandaş için bir son dakika uyarısı geldi. Binlerce kişinin dikkat etmesi gereken bu ayrıntı, tapuların satışa çıkmasını kapsıyor. İşte ayrıntılar...

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Otoparkların engelli kullanıma uygun olması zorunlu olacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Otopark Yönetmeliği değişikliğiyle, otoparklarda engellilerin kullanımına uygun düzenlemelerin yapılması zorunlu tutuldu.

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Yeni binalarda otopark zorunluluğu 2018!

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yeni binalarda otopark zorunlu olacak..

Ana caddelerde en az bir katlı otopark olmalı!

TESK Genel Başkanı Palandöken: "İş yerlerinin yoğun olduğu her ana caddede en az bir katlı otoparkın bulunması zorunlu olmalı" dedi. 

Yeni otopark yönetmeliği taslağı hazırlandı!

Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği taslağı tamamlandı. Yeni yönetmeliğe göre, her daireye bir otopark zorunlu hale gelecek.

İstanbul için otopark tapusu önerisi!

Trafiği yoğun ilçelerdeki birçok projede boş kalan otopark alanları bulunduğuna dikkat çeken İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, ‘otopark irtifak tapusu’ projesini Bakan Mehmet Özhaseki’ye iletti.

Kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu? Bir taşınmaza kat mülkiyeti tapusu almama cezası var mı?

İstanbul'da otopark tapusu uygulaması başlıyor!

İstanbul’da Kadıköy, Beyoğlu gibi semtlerde kişisel otopark tapusu yakında başlıyor. Topbaş projenin hemen hemen bittiğini söyledi. Park sıkıntısı olan 300 nokta belirlendi. Taslağa göre otopark tapusu 15 bin TL olacak.

otopark tapusu zorunlu mu Haberi

otopark tapusu zorunlu mu

Bilindiği gibi Belediyeler 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 37. ve 44. maddelere dayanarak vatandaşlara Yapı Ruhsatı’nı vermeden önce belli bir otopark harcı almakta ve bu harcı da yapılacak binanın büyüklüğüne, konumuna, değerine göre belirlemektedir. Yani vatandaş bir yere bina yapacaksa, Belediye’ye öncelikle otopark yatıracaktır. Yani vatandaş binasını yapmadan önce otoparkının bedelini peşinen ödemek zorunda bırakılmaktadır.


Bu bedel, Belediyelerin Kamu Bankalarında açtırdıkları özel otopark hesabında faizle muhafaza edilmesi gerekiyor ve bu otopark parasının da başka amaçlar için kullanılması emredici bir dille yasaklanmıştır. Bu hesapta toplanan paralar, yalnızca otopark inşaatı masrafları için kullanılır ve İçişleri Bakanlığınca denetlenir denilmektedir. 01.07.1993 tarih ve 21624 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Otopark Yönetmeliği’nin 9. Maddesine göre ‘Bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar...