16 / 05 / 2024

otopark zorunlulğu

otopark zorunlulğu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeni Otopark Yönetmeliği ile ilgili soruları yanıtladı. Özhaseki, "Eskiden 3 daireye bir otopark gösterme zorunluluğu vardı. Şimdi herkes plan yaparken 1 daireye 1 otoparkı göstermek zorunda" dedi. 

Lüks otellerde otopark ücretinde rekor fiyat! Saat ve vale hizmeti 750 lira!

İstanbul’da bulunan lüks otellerin otopark ücretlerinde saat ve vale hizmetine göre fiyatların 750 TL’yi bulduğu belirtildi. 

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

Otopark ücretlerinde akıllara durgunluk veren detay! Ceza yemek daha ucuza geliyor!

İstanbul'un bazı noktalarında 12-24 saat arasında otopark ücretinin 300 lira olduğu görülürken insanlar yüksek otopark ücretlerine tepki gösterdi. Diğer taraftan, otopark ücreti vermek yerine aracı hatalı yere park edip ceza yemenin daha ucuza geldiği fark edildi. İşte akıllara durgunluk veren o hes

Van Park AVM'deki 75 adet iş yeri ve 1 otopark kiraya veriliyor! 90 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Van İli, İpekyolu İlçesi, Şerefiye Mahallesi'nde yer alan 75 adet iş yeri ile 1 otoparkı kiraya veriyor. Fiyatı dudak uçuklattı...

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen Meram Yer Altı Katlı Otopark inşaatını inceledi.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Ayıplı ifa olarak otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Her daireye bir otopark zorunluluğu 7. kez ertelendi!

1 Haziran 2018 tarihinden itibaren uygulanması gereken otopark zorunluluğu 7'nci kez ertelendi.

Konya Meram'da yeraltı otoparkı inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram'a yeraltı katlı otopark inşa ediliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, söz konusu otoparkın inşaatını inceledi.

Ünlülere komşu olmak için milyonlar veriyorlar!

Ev sahibi olurken evin konumu, oda sayısı, yapının yaşı, otoparkı, sosyal imkânlarının dışında ünlülere komşu olabilmek için milyonlar harcıyor.

otopark zorunlulğu Haberi

otopark zorunlulğu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Eskiden 3 daireye bir otopark gösterme zorunluluğu vardı. Şimdi herkes plan yaparken 1 daireye 1 otoparkı göstermek zorunda." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Özhaseki, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile TOKİ iş birliğinde yapımı gerçekleştirilen 834 konutun, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'deki kura törenine katıldı.


Program öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özhaseki, Yeni Otopark Yönetmeliği ile ilgili bir soru üzerine, binalarını otoparka dönüştürmek isteyen vatandaşlara sağlanacak kolaylıklara değindi. 


İki komşu binanın otopark konusunda anlaşması durumunda plan tadilatı süresinin çok kısa olacağına dikkati çeken Özhaseki, "Mevcutlar eski haliyle devam ederken bir taraftan da onlara sağlanmış olan iyileştirmeye yönelik birtakım haklar var. Mesela iki komşu bina yan yana gelip bahçe mesafeleri...