14 / 05 / 2024

Otoyol ağı Türkiye

Otoyol ağı Türkiye

Türkiye 2023 yılında 7 bin 839 kilometre uzunluğunda otoyol ağına sahip olacak. Otoyol ağıyla Türkiye. 1000 kilometrekareye düşen 2.5 kilometre otoyol uzunluğunu 10 kilometreye yükselterek. AB ortalamasına ulaşılacak...

YouTube Premium fiyatları ABD'de arttı! YouTube Premium'a Türkiye'de de zam gelecek mi? 

YouTube Premium fiyatlarına ABD'de zam yapıldı. 11,99 dolar olan bireysel aboneliğin fiyatı 13,99 dolara yükseldi. Peki Türkiye'de de YouTube Premium fiyatlarına zam gelecek mi? 

Türkiye Telegram’a ceza kesecek mi?

Almanya Telegram’a temsilci atamadığı ve yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 5,1 milyon euro para cezası verdiğini duyurdu. Türkiye’de de temsilciliği bulunmayan Telegram’a Türkiye de ceza kesecek mi?

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 

Fortune 500 Türkiye 2018 sonuçları açıklandı!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500'de, 88,6 milyar liralık net satış geliriyle birinci oldu.

TEM Otoyol Projesi'nin Türkiye ağının tamamlanma oranı nedir?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, TEM (Trans-European Motorvvays) Projesinin Türkiye ağının tamamlanma oranını Bakan Turhan'a sordu...

Türkiye Finans'a Türkiye’nin En İyi Ofis İç Mimarisi ödülü!

Türkiye Finans Katılım Bankası, Londra’da bu yıl 27’incisi gerçekleştirilen International Property Awards 2018’in (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) Avrupa ayağı olan European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) gecesinde ödül aldı.

Türkiye 2035'te 8 bin 248 kilometrelik otoyol ağına kavuşacak!

Çalışmaları devam eden 3 bin 214 kilometrelik otoyolla birlikte 2035'te Türkiye 8 bin 248 kilometrelik otoyol ağına kavuşacak..

Diyarbakır'a Türkiye'nin 3'üncü açık öğretim fakültesi geliyor!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Türkiye'nin 3'ncü açık öğretim fakültesini inşa ediceklerinin müjdesini verdi. Gül, birçok projesinin olduğunu da belirtti.

Türkiye İMSAD’ın kurumsallığı tescillendi!

Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri, Türkiye İMSAD’a (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) “Sivil Toplum Kuruluşlarında Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum” derecelendirme metoduna göre 10 üzerinden 8.25 notunu verdi.

Nizameddin Aşa: Türkiye’deki konut stoku arttı!

Misyoncular Odası Yöntem Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa, ''Türkiye’de 1 milyon civarında konut stoku bulunuyor. Ancak bu sayı son üretilen konutlarla arttı.''dedi.

İDTM'den İstanbul'a Türkiye'nin en büyük fuar alanı!

İDTM, 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak. 65 bin metrekarelik mevcut alana sahip İstanbul Fuar Merkezi, yeni düzenlemelerle 700 bin metrekarelik fuar alanına dönüştürülecek

Türkiye’nin en büyük seramik showroomu hizmete açıldı!

Yurtbay Seramik’in İstanbul’daki iş ortağı Çakmak Yapı A.Ş., Türkiye’nin en büyük seramik showroom’unun kapılarını 1 Haziran Çarşamba günü açtı.

DeFacto, Azerbaycan Bakü’de mağaza açtı!

Global bir moda markası olma vizyonuyla yurt içindeki ve yurt dışındaki yatırımlarını sürdüren DeFacto, Gürcistan’dan sonra Azerbaycan pazarına da girerek hizmet verdiği ülke sayısını 10’a, Türkiye dışındaki mağaza sayısını 43’e çıkardı.

Otoyol ağı Türkiye Haberi

Otoyol ağı Türkiye

Karayolları Genel Müdürlüğü nün toplam 65 bin 644 kilometre olan karayolu uzunluğunun 2 bin 244 kilometresini otoyollar oluşturuyor. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne kadar kamu-özel sektör işbirliği ve Yap-İşlet-Devret (YID) finansman modeliyle toplam 5 bin 554 kilometre otoyol ağının hizmete girmesi amaçlanıyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye  2023 yılında 7 bin 839 kilometre uzunluğunda otoyol ağına sahip olacak. Otoyol ağıyla Türkiye. 1000 kilometrekareye düşen 2.5 kilometre otoyol uzunluğunu 10 kilometreye yükselterek. AB ortalamasına ulaşılacak. Projelerden 535 kilometrelik kesiminde yapım çalışmaları devam ederken. 5 bin 19 kilometrelik projelerin çalışmaları sürüyor. 


Projeler arasında yer alan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) ve Sabuncubeli Tüneli projeleri ile Kuzey Marmara Otoyolu/Odayeri-Paşaköy Kesimi (İstanbul 3. Boğaz köprüsü dahil) Otoyolu Projesi'nin 95 kilometrelik...