30 / 04 / 2024

Türkiye Telegram’a ceza kesecek mi?

Türkiye Telegram’a ceza kesecek mi?

Almanya Telegram’a temsilci atamadığı ve yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 5,1 milyon euro para cezası verdiğini duyurdu. Türkiye’de de temsilciliği bulunmayan Telegram’a Türkiye de ceza kesecek mi?



Almanya Adalet Ofisi (BfJ), mesajlaşma uygulaması olan Telegram'a Almanya'ya temsilci atamadığı ve Alman yasalarını ihlal ettiği sebebiyle 5,1 milyon Euro para cezası kesildiğini duyurdu.

Almanya Adalet Ofisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Telegram FZ-LLC'nin Ağ Yürütme Yasası'nı (NetzDG) ihlal ettiğini, yasal olmayan içeriği bildirmek adına yasal bir yöntem izlemediği belirtildi. Bu durumda Alman yasalarına uymadığı için Telegram FZ-LLC'e 5 milyon 125 bin euro para cezası kesildiği açıklandı.

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, konuya ilişkin konuşmasında, mesajlaşma uygulamalarının ve sosyal paylaşım ağı operatörlerinin platformlarında nefret ve şiddet söylemlerine karşı birlik olma için önemli bir sorumluluk taşıdıklarını söyleyerek, “Bu bir yasal zorunluluktur’’ dedi.

Alman yetkililer, daha önce de Telegram'a internet yer alan nefret, suç ve diğer cezalandırıcı içerikler hakkında kullanıcı şikayetleri hakkında belge sunmada çok kere başarısız olduklarını belirtmişlerdi.


Geri Dön