27 / 04 / 2024

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.



Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yaptığı açıklamalarda konut krizini çözmek, kiralardaki artışın önüne geçmek için, konut arzının artırılacağını, yeni sosyal konut projelerinin geliştirilerek dar gelirli vatandaşların konuta erişimin artırılacağı belirtti. Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon raporunda da,  kira krizinin çözüleceği, kiralardaki düşüşün konut fiyatlarına da yansıyacağı bildirilmişti. Konut fiyatlarında düşüş beklenirken, Merkez Bankası ‘nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi’ne göre 2023te konut fiyatları yüzde 82,8 yükseldi.

Ekonomist Şenol Babuşcu  https://twitter.com/senolbabuscu adresinden yaptığı paylaşımda, TCMB'nin 8 Şubat günü düzenlediği enflasyon raporuna göre Türkiye konut fiyatlarının reel olarak gerçekte en çok arttığı ülke olduğunu söyledi. Konut fiyatlarıyla ilgili OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini de paylaşımına ekledi.  İşte Pabuşcu’nun o paylaşımı

İŞTE TAKİPÇİLERDEN GELEN YORUMLAR 

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Tuzla'daki en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışması başlıyor! Has Sitesi'nin temeli bugün atıldı!

TOKİ Çankırı projesi için düğmeye basıldı, sıra temel atmaya geldi!

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön