29 / 04 / 2024

Otoyol Otoyol a.ş.

Otoyol Otoyol a.ş.

Otoyol A.Ş'ye, şirketin halka arz edilmesiyle vatandaş da ortak olabilecek. Kamu payı yüzde 49 olarak belirlenen şirketin, 7 kişilik yönetiminin 5'ini Ulaştırma Bakanlığı, 2'sini ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı atayacak...

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geleceği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklama kapsamında otoyolun nerelerden geçeceği de bellirlendi. İşte haberin detayları...

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın başında 2023 yılında otoyol ve köprülere zam yapılmayacağını kaydetmişti. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada bugün ücretlere zam yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'dan Ankara'ya ikinci otoyol: Orta Anadolu Otoyolu geliyor!

İstanbul-Ankara otoyolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle ikinci otoyol için çalışmalara başlandı. “Orta Anadolu Otoyolu” olarak yapılması planlanan yeni otoyol Sakarya’nın Akyazı ilçesiyle Ankara arasında inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 2023’te köprü ve otoyol ücretlerine zam var mı?

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyeceğini söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden önemli açıklama! Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi?

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Altyapı Bakanlığı otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar…

2035’te otoyol ağımızı 8 bin 187 kilometreye çıkaracağız!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''2035’te otoyol ağımızı 8 bin 187 kilometreye çıkaracağız'' dedi.

Otoyol A.Ş. işletmeleri için kira ödemiyor iddiası!

Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu işleten ve devletten “Geçiş garantisi” alan Otoyol A.Ş.'nin kira ödemediği iddia edildi. 

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Hamza Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nu otoyol açılışına davet etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de gerçekleştireceği Koyundere- Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ENKA’dan Sırbistan'a 745 milyon euroluk otoyol projesi!

ENKA, Sırbistan'da 745 milyon euroluk proje hayata geçiriyor. ENKA-Bechtel konsorsiyumunca inşa edilecek otoyol sözleşmesi Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törenle imza atıldı.

Kuzey Marmara 398 kilometrelik modern otoyol ağına kavuşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan "Proje tamamlandığında İstanbulumuz, dolayısıyla Kuzey Marmara bölgesi 398 kilometrelik modern bir otoyol ağına kavuşmuş olacak" diye konuştu. 

2019'da 70 milyar TL'lik 12 ulaşım yatırımı açılıyor!

25 ili doğrudan etkileyecek olan 70 milyar TL'lik 12 proje yeni yılda bir bir hizmete alınacak. 3 yüksek hızlı tren hattı, 2 otoyol ve 7 tünel hem can ve mal güvenliğini sağlayacak hem de milyarlarca TL'lik tasarrufun önünü açacak. 

TEM Otoyol Projesi'nin Türkiye ağının tamamlanma oranı nedir?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, TEM (Trans-European Motorvvays) Projesinin Türkiye ağının tamamlanma oranını Bakan Turhan'a sordu...

Otoyol Otoyol a.ş. Haberi

Otoyol Otoyol a.ş.




İptal edilen köprü ve otoyol ihalesinin ardından devletin kuracağı Otoyol A.Ş'ye, şirketin halka arz edilmesiyle vatandaş da ortak olabilecek. Kamu payı yüzde 49 olarak belirlenen şirketin, 7 kişilik yönetiminin 5'ini Ulaştırma Bakanlığı, 2'sini ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı atayacak.


Hükümetin yüksek montanlı otoyol, köprü gibi projelerinin yapımını gerçekleştirmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca kurulacak ve daha sonra Maliye Bakanlığı'na devredilerek kontrolü Maliye'de olacak olan özel 'Otoyol A.Ş' şirketinin nasıl bir yapısının olacağı belli olmaya başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 25 yıl faaliyet gösterecek şekilde kurulacak 'Otoyol A.Ş'nin gelirlerinden Boğaziçi Kanunu ve KDV kesildikten sonra Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yüzde 1 pay aktarılacak.


KARAYOLLARI'NIN PAYI BAKIM VE ONARIMA


Taslağa göre yapılacak köprü ve otoyolların bakım ve onarımı yine Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel...