29 / 04 / 2024

oturma ruhsatı olmayan ev nasıl alınır

oturma ruhsatı olmayan ev nasıl alınır

Oturma ruhsatı, yapının inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma iznine deniyor. Peki, oturma ruhsatı olmayan ev alınır mı? Oturma ruhsatı olmayan ev alınırsa ne olur?

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Üsküdar Salacak'ta ruhsatı olmayan kafeler yıkıldı!

Yıkım esnasında bir kafenin çalışanları yıkımı durdurmak için iş makinesinin önüne atladı. Yıkım yapan görevliler ve kafe çalışanları arasında kavga çıktı. 

Yetki belgesi olmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak!

1 Eylül 2020 tarihinden sonra yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık yapamayacak.

Emlakçılar dikkat! Belgesi olmayan faaliyet gösteremeyecek!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Sürenin bitmesine kısa bir süre kala yetki belgesi olmayan emlakçılar hareketlendi.

İmar barışında harç ücreti yanlışlığı!

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yapı Kayıt Belgesi için ödenen harçların hesaplamasında dikkat edilmesi gerekiyor.

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

Yetki belgesi olmayan emlakçıya bugünden itibaren ruhsat yok!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında bugünden itibaren yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine ruhsat verilmeyecek. 

Yetki belgesi olmayan emlakçıya ruhsat yok!

Emlak sektörüne yönelik düzenlemeye göre 5 Eylül'den itibaren yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine ruhsat verilmeyecek...

İzmit'te zemin etüdü olmayana ruhsat yok!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, zemin etüdü olmayan binalara ruhsat vermiyor.

Ses yalıtımı olmayan binalara ruhsat verilmeyecek!

Binalarda ses yalıtımının daha iyi sağlanması için yeni yönetmeliğin mayıs ayı sonunda devreye gireceğini hatırlatan Emre Gürcan, yeni binalara ruhsat alabilmek için ruhsatın şart olduğunu ifade etti...

oturma ruhsatı olmayan ev nasıl alınır Haberi

oturma ruhsatı olmayan ev nasıl alınır

Oturma ruhsatı olmayan ev alınır mı?

Oturma ruhsatı, yapının inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma iznine deniyor. İskan olarak da bilinen bu izin, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor.


Binaya belediyeden oturma ruhsatı alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


Peki, inşaat çalışmaları bitmesine rağmen oturma ruhsatı olmayan ve içinde oturumun başladığı yapıdan ev alınır mı?


Oturma ruhsatı bulunmayan kat irtifak tapulu binalardan konut satın alanlar, imar mevzuatı gereği bir kısım kamu hizmetlerinden yararlanamama ( doğalgaz, elektrik-su aboneliği vb..) gibi yoksunluklar dışında; tapularının arsa sahibi lehine iptali veya tapuya...