16 / 05 / 2024

öyk kararı 2017

öyk kararı 2017

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) aldığı kararla 30 Hazine arazisinin 2021 yılına kadar satışı öngörülüyor. Arsalar İstanbul, Ankara, Antalya, Muğla ve Yalova gibi şehirlerde yer alıyor. 

Kadıköy'deki Öykü Sahne kira borçları sebebiyle kapanıyor!

2010 yılının Mayıs ayında Tiyatro Açıkça tarafından İstanbul Kadıköy’de açılan tiyatro sahnesi Öykü Sahne, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde birikmiş kira borçları sebebiyle kapanma kararı aldı.

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

TSKB GYO gündem maddelerinin iptali davasında ret kararı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın  2017 yılı olağan genel kurul toplantısında bazı gündem maddelerinin iptali talebi ile açılan davanın reddine karar verildi...

Ömer Faruk Kavurmacı 10 Mayıs 2017'de tahliye edilmiş!

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin 10 Mayıs 2017 tarihinde Ömer Faruk Kavurmacı’yı tahliye ettiği ortaya çıktı. Savcı Ercan Devrim her iki dosyada da ‘serbest bırakma’ kararına itiraz etmiş.

İmar barışının yıkım kararına etkisi!

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Peki, imar barışının yıkım kararına etkisi nedir?

Halk GYO 2017 kar dağıtım tablosu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı kar dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında KAP'ta açıklama yaptı. 

TSKB GYO 2017 kar dağıtım tablosu!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 kar payı dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararını KAP'ta yayınladı...

Akiş GYO 2017 kar dağıtım tablosu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı kar dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararını genel kurula sunacak.

Deniz GYO 2017 kar dağıtım tablosu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı kar payı dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı.

2B arazisi son başvuru tarihi 2017!

2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi Bakanlık tarafından alınan karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi son başvuru tarihi 2017 ne zaman?

Tapu harçlarında indirim 2017!

15 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte tapu harçlarında indirim 2017 oranları ve hesaplama örneği..

İşyeri tapu masrafı 2017!

Geçtiğimiz Mart ayında alınan bir karar ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar uygulanmak üzere tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte yeni işyeri tapu masrafı 2017..

Tapu harcı indirimi hesaplama 2017!

15 Mart günü Resmi Gazete'de yayımlanan Karar ile konut ve işyerleri için tapu harcı binde 20'den binde 15'e düştü. İşte tapu harcı indirimi hesaplama 2017 örneği..

öyk kararı 2017 Haberi

öyk kararı 2017

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), kritik kararlar aldı. ÖYK'nin Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında aldığı kararla Muğla-Datça, Antalya-Aksu ve İzmir Çiğli ve Şanlıurfa- Karaköprü’de imar planı değişikliği yapıldı.


Kurul, Bodrum Gökçebel ile Yahşi, Türkbükü, Konacık; İstanbul Küçükçekmece ve Ümraniye, Antalya Manavgat, Kemer Alanya gibi yerlerdeki Hazine arazilerini özelleştirme kapsamına aldı.


İmar değişikliği

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, Datça’da Kargı Koyuna yakın olan, yaklaşık 56 dönümlük Hazine arsasının imar planında Özelleştirme İdaresince yapılan imar değişikliği planını onayladı. Datça Belediyesi yetkilileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yetkililer yapılan değişikiğin bölgedeki plana aykırı olarak yeşil alanın azaltıldığını belirtti. İmar planı değişikliği ile ilgili konuşan Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, "Belediyeye sunmadan bir değişiklik yapılıyorsa orada iyi niyet aramam, rant vardır. Datça’nın tamamı Özel Çevre Koruma...