27 / 04 / 2024

Kadıköy'deki Öykü Sahne kira borçları sebebiyle kapanıyor!

Kadıköy'deki Öykü Sahne kira borçları sebebiyle kapanıyor!

2010 yılının Mayıs ayında Tiyatro Açıkça tarafından İstanbul Kadıköy’de açılan tiyatro sahnesi Öykü Sahne, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde birikmiş kira borçları sebebiyle kapanma kararı aldı.



Pandemi sürecinde oyun sergileyemeyen tiyatro sahneleri tek tek kepenk indiriyor. 

2010 yılının Mayıs ayında Tiyatro Açıkça tarafından İstanbul Kadıköy’de açılan tiyatro sahnesi Öykü Sahne, koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle birikmiş kira borçları için ilçe yerel yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da destek alamadığı için kapanıyor.

Demokrat Haber'de yer alan habere göre; Öykü Sahne'nin sosyal medyada yaptığı açıklama şöyle: 

“Öykü Sahne; bu süre içinde programında pek çok konuk tiyatroya yer vermiş, atölyelerinde yüzlerce kişiye tiyatro sevgisi aşılamış, oyunculuk alanında düzenli atölyeler yapmış, ustaları sahnesinde ağırlamış, özellikle gençlere kapılarını ardına kadar açmıştı. Tiyatromuzun birikmiş sorunları için çeşitli çatılar altındaki mücadelemizle, kalıcı çözümler üretmeye çalışırken ülkemizde sanat üreten yurttaşlar olarak hakkımız olan, ‘acil’ ‘destek’ ihtiyacımız karşılanmadı! Zaten ‘vergi ve SGK borcumuz olduğu için’ proje desteğine de başvuramamıştık! Başta KOVID salgını olmak üzere; altyapı sorunlarımız, birikmiş kira borçlarımız, şimdiki ilçe yerel yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmediğimiz için... Sahnemizi kapatıyoruz!”

Kadıköy Rexx Sineması yüksek kira nedeniyle kapanıyor!


Geri Dön