23 / 07 / 2024

Oylat Mağarası ulaşım

Oylat Mağarası ulaşım

Türkiye'nin en büyük mağaraları arasında yer alan, 720 metre uzunluğu, 93 metre yüksekliği ve 7-8 metre de yüksekliğindeki sarkıt ve dikitleriyle hayranlık uyandıran Oylat Mağarası, sarkıt ve dikitleriyle birçok güzelliği içinde barındırıyor

İki inşaat arasında kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözüm ağızları açık bıraktı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden iki inşaat arasındaki kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözümü paylaştı. Söz konusu çözüm adeta ağızları açık bıraktı...

Devlet milyonlarca kişiye 750 TL ulaşım desteği verecek! Ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailesinden uzakta eğitim gören öğrencilerin şehirler arası ulaşım giderlerinin karşılanmasına ilişkin destek programının başlatıldığını açıkladı. 

Toplu taşımada indirimli saat uygulaması başlıyor! Toplu ulaşım hangi saatlerde indirimli olacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada “Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapacaklarını söyledi.

LC Waikiki 46 ülkede binden fazla mağazaya ulaştı!

Perakende sektörünün lider markaları arasında yer alan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, ''2009 yılında da ilk yurtdışı mağazamızı açarak global marka olma yolunda adım attık. Şu anda 46 ülkede binden fazla mağazaya ulaştık'' dedi.

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

İETT Ulaşım Akademisi kuruyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu UGETAM ile İETT arasında yapılan anlaşma uyarınca Ulaşım Akademisi kurulacak.

Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresi 30 dakika kısalacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Ankara ile İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresinin yaklaşık 30 dakika kısalacağını müjdeledi...

İki havalimanı arasındaki ulaşım süresi 1 saate inecek!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi ile İstanbul Yeni Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki ulaşım süresinin 1 saate düşmesi planlanıyor.

Yozgat'ta Şehir Hastanesi'ne ulaşım kolaylaşacak!

Yozgat Belediyesi, Şehir Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla başlattığı yol açma çalışmalarını bitirdi. Ana yol ve bağlantılarında asfalt dökümü de başladı.

Sakarya'nın ulaşım projesi mecliste!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda, 15 Temmuz Bulvarı ile Pekşenler arasında hayata geçirilecek yeni ulaşım projesinin imar planları görüşülecek.

Karadeniz ile Akdeniz arasına kesintisiz ulaşım!

Ulaştırma Bakanı Arslan, ülkenin kuzeyi ile güneyini Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu üzerinden 18 ulaşım koridoruyla birbirine bağlayacaklarını açıkladı. .

Ulaşım hatlarına yakın markalı konut projelerine ilgi arttı!

Megakent İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, evinden işyerine gitmek isteyenlere zor anlar yaşattı. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarına ya da ana arterlere ulaşmakta güçlük çekti. Ev sahiplerine kesintisiz ulaşım vaat eden toplu ulaşım hatlarına yakın markalı konut projelerine ilgi arttı

Avrasya Tüneli ile kesintisiz ulaşım başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya ile Avrupa kıtasını 5’inci kez birleştiren Avrasya Tüneli’nin açılışında, “Bu tünel sayesinde İstanbul’un iki yakası arasında dışarıdaki iklim şartlarından etkilenmeden kesintisiz ulaşım mümkün haline geldi” dedi.

Oylat Mağarası ulaşım Haberi

Oylat Mağarası ulaşım


Bursa'nın İnegöl ile Kütahya'nın Domaniç ilçeleri arasında yer alan ve fay hatları sonucu oluşan Oylat Mağarası, sarkıt ve dikitleriyle birçok güzelliği içinde barındırıyor. 


Türkiye'nin en büyük mağaraları arasında yer alan, 720 metre uzunluğu, 93 metre yüksekliği ve 7-8 metre de yüksekliğindeki sarkıt ve dikitleriyle hayranlık uyandıran Oylat Mağarası, birbirine bağlı iki kattan oluşuyor ve genel olarak menderesli bir profile sahip. Girişten büyük çöküntü salonuna kadar olan bölümde, dar galeriler bulunuyor.


Işıklandırılması tamamlanan mağara, turistlerin daha rahat gezebilmesi için galvanizden en tepeye kadar merpenlerle döşenmiş. Ayrıca, mağarada bulunan yarasa sesleri mağarayı gezerken insana fantastik bir duygu yaşatıyor. 



-Sarkıt ve dikitlerin bir santimetresi 17 yılda oluşuyor


Oylat Mağarası İşletme Müdürü Sıtkı Milli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burasının fay hatlarından oluşan bir güzellik olduğunu söyledi.


Mağarada 3...