28 / 04 / 2024

İki havalimanı arasındaki ulaşım süresi 1 saate inecek!

İki havalimanı arasındaki ulaşım süresi 1 saate inecek!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi ile İstanbul Yeni Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki ulaşım süresinin 1 saate düşmesi planlanıyor.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Yapım Daire Başkanı Serdar Ünsal, Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda konuştu. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi ile Sabiha Gökçen ve İstanbul Yeni Havalimanı arasında en hızlı erişimin sağlanacağını söyleyen Ünsal, iki havalimanı arasındaki ulaşım süresinin 1 saate düşeceğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Ünsal, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin iki havaliamanı arasındaki ulaşımı 1 saat indireceğini, ekspres seferlerle de bu sürenin 45-50 dakikaya düşeceğini söyledi. Ünsal, proje ile TEM Çamlık Kavşağı Hasdal Kavşağı'nın boğazın altından bir tünelle birleştirileceğini belirtti. 

Tünel kesitleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Ünsal, 3 katlı ve 2 katlı Tünel Karayolu katlarının Jetfan sistemi ile havalandırılacağını belirtti. Proje hakkında bilgi veren Ünsal, her 200 metrede tüm katlar arasında geçişi sağlayan ve tünel boyunca uzanan acil tahliye sistemi ile güvenli bekleme alanlarının, her 600 metrede bir de konumlanan acil duraklama alanlarının bulunduğunu vurguladı.

Proje ile Avrupa ve Anadolu Yakası'na doğrudan ulaşımın sağlandığını vurgulayan Ünsal, "İstanbul, doğal güzelliğini ve siluetini hiç etkilemeyen, ekolojik dengeleri gözeten, deniz yaşamına zarar vermeyen, çevre dostu bir ulaşım altyapısına kavuşacak. Proje, Avrupa Yakası'nda Yeni Havalimanı ile Asya Yakası'nda Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki en hızlı güzergah olacak. Tünelin iki havalimanı arasında sağlayacağı entegrasyonun, İstanbul’un uluslararası hava ulaşımındaki konumuna önemli katkıda bulunması bekleniyor" şeklinde konuştu. 

Ünsal, son olarak 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nden 2042 yılında 2,8 milyar avro net kar elde edileceğini açıkladı. 
 

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım ücreti ne kadar olacak? 

Sabiha Gökçen Havalimanı'na komşu konut projeleri!


Geri Dön