02 / 05 / 2024

Özbekistan Demir Yolları

Özbekistan Demir Yolları

Hükümet, 2016-2017'de stratejik önem taşıyan ülkedeki 10 işletmenin devlete ait hisselerinin satılmasını kararlaştırdı.

Özbekistan demiryolu taşımacılığında hedef yükseltmeyi planlıyor!

Özbekistan, 4 yıl içerisinde ülkedeki demiryolu sektörünün geliştirilmesi kapsamında 24 adet lokomotif satın alarak, demiryolu taşımacılığını yüzde 20 oranında arttırmayı hedefliyor.

Özbekistan, Afganistan'a 450 milyon dolarlık demiryolu yapacak!

Orta Asya'da demiryolu ulaşımındaki yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Özbekistan, komşusu Afganistan'a da el attı

Bakan Uraloğlu: Demir yolları yapay zekalı sistemle izlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Demiryolu Araştırma ve Teknoloji Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, Tren İzleme ve Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti ve değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

TCDD'nin borcu 5.3 Milyar lira ile rekor kırdı

Holding modeliyle özelleştirilmesi planlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 2,4 milyar Türk Lirası vadesi geçen borçlardan olmak üzere Ağustos ayı itibarıyla toplam borcu 5,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam 6 milyar 400 milyon Türk Liralık Hazine borc

Türkiye'de demir yollarına 32 milyar dolar yatırım yapıldı!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Çalıştayı'nda açıklamalarda bulunan Ulaşım ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülke genelinde demiryollarına yapılan yatırımlardan bahsetti. 

Kazakistan-Özbekistan arasında demir yolu hattı inşa edilecek!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yaptığı açıklamada Türkistan şehriyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent arasında hızlı tren demir yolu hattının inşa edileceğini açıkladı.

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!

2021 Yatırım Programı'na göre ulaştırma sektöründe demir yolları için, 17 milyar 812 milyon lira, kara yolları için 12 milyar 237 milyon lira, hava yolu için ise 2 milyar 149 milyon lira tahsis edildi.

Adil Karaismailoğlu: Demir yolu yatırımları hız kesmeden devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Demir yollarında ilk defa tasarımları milli olan, çeken ve çekilen araçları üretmeye başladık" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, "Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık" dedi.

Demir yolu uzunluğu 16 bin 675 kilometreye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Demiryolu Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmasında Türkiye'nin demir yolları reformunu başlattıklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Tahsin Öztiryaki: Türk müteahhitleri Özbekistan'da çok sayıda proje yürütüyor!

Demir ve demir dışı metaller sektörü, bu yılki ilk ticaret heyetini Özbekistan düzenlemeyi planlıyor. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Özbekistan Demir Yolları Haberi

Özbekistan Demir Yolları

Özbekistan hükumeti, stratejik önem taşıyan ülkedeki 10 işletmenin devlete ait hisselerinin satılmasını kararlaştırdı.


Özbekistan'ın geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından imzalanan "devlet hissesi fazla olan işletmelerin yönetiminin tekamül ettirilmesine" ilişkin kararnameye göre, devlete ait 10 işletmenin hisselerinin bir bölümünün 2016-2017'de satılması karara bağlandı.


Söz konusu kararname ile hisselerinin bir bölümünün satılacağı işletmeler Özbekistan Hava Yolları, Özbekistan Demir Yolları, Özbek Karayolları, Özbekistan Milli Bankası, Özbekneftgaz, Özbek Energo, Özbektelekom, Nevai Dağ-Maden İşletmesi, Almalık Dağ-Maden İşletmesi ve Halk Bankası olarak sıralandı.


Karara ilişkin açıklamada, söz konusu işletmelerin devlete ait hisselerinin bir kısmının satılmasıyla ülke ekonomisi ve altyapının geliştirilmesi için stratejik rol oynayan işletmelerin faaliyetinin uluslararası standartlara göre yapılmasının amaçlandığı kaydedildi.


Özbekistan hükümeti, bu yılın başında, aralarında Özbek Hafif Sanayi Birliği, Özbekistan Postası, Asaka Bankası, Agrobank, Hipotekbank, Mikrokreditbank,...