16 / 05 / 2024

Özel Fon Mal Varlığının Yönetimine ve Nemalandırılmasına İlişkin Yönetmelik

Özel Fon Mal Varlığının Yönetimine ve Nemalandırılmasına İlişkin Yönetmelik

Özel Fon Mal Varlığının Yönetimine ve Nemalandırılmasına İlişkin Yönetmelik 6 Kasım 2013 tarihinde 28843 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte özel fon mal varlığının yönetimi yönetmeliği...

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Borsa yerle bir olurken bu fonlar yüzde 400 kazandırdı! İşte en çok kazandıran 10 fon! Hemen bakın!

Tek kişilik bir özel fon, yalnızca ocak ayında yüzde 2317 oranında kazandırdı. Yatırımcısı 22 kişiyle sınırlı olan bir fonun kazancı da yüzde 407’yi buldu. Borsa yerle bir olurken bu fonlar yüzde 400 kazandırdı... Hemen bakın...

Emlak Katılım’dan Türkiye’nin ilk ortaklığa dayalı sukuk ihracı!

Emlak Katılım, 17-18 Mart 2021 tarihlerinde talep toplamasını yaptığı 455 gün vadeli ve yaklaşık 47 milyon lira tutarlı sukuk ihracıyla, Katılım Bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Hesabı Havuzu üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı sukuk ihracını yaptı.

Amazon için dünyanın en özel binası inşa edilecek!

Dünyanın en zengin adamı Jaff Bezos, şirketi Amazon için dünyanın en özel binasını yaptırıyor. 2.5 milyar dolara mal olan binada, çalışanların rahatı için her şey düşünüldü. Yetkililer, “Dünyanın en güvenlikli binası” yorumunu yaptı.

Biten evlilikte mal paylaşımı nasıl yapılır?

Güzel hayallerle başlayan evlilikler beklenmedik sonuçlarla sonlanabiliyor. Resmi verilere göre; yılda ortalama 150 bin kişi boşanıyor. Boşanmaların ardından ise en çok mağduriyet ve kavgalar mal paylaşımında yaşanıyor. 

Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 148 milyar TL'yi aştı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada "Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 148 milyar TL'yi aştı. Pandemi döneminin ardından özel emeklilik sistemine ilginin artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti...

Kanal İstanbul’a özel fon çözümü!

Banka veya aracı kurumlar, projeler için finansman fonu kurabilecek. Buna göre Kanal İstanbul gibi altyapı, enerji, sanayi veya teknoloji yatırımlarını fonlamak amacıyla borçlanma araçları ihraç edilebilecek.

Tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşüyor!

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Yıldız Mahallesi’ndeki tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşecek. Tartışmalı plan teklifi İmar Komisyonu’ndan geçti.

Taşınmazlara özel yeniden değerleme!

Mükellefler, taşınmazlarının yeniden değerlenmesi sonucu oluşacak değer artışlarını özel bir fon hesabına kaydedecekler ve artık yeni değer üzerinden amortisman ayırmaya devam edecekler...

Mega müteahhitler proje garantili fon istiyor!

Büyük müteahhitler, dev projeler için özel bir fon ya da sigorta sistemi hazırlanmasını istiyor. Tahsilat sürecini ‘riskli’ bulan müteahhitler, garantili yatırım istiyor.

Ağaoğlu, Maslak 1453 özel fon kampanyasında dijitali tercih etti!

İnşaat sektörünün öncü markalarından Ağaoğlu, Maslak 1453 projesindeki özel stok konutlarının pazarlamasında, sosyal medyayı ve dijital kanalları tercih etti.

Özel Fon Mal Varlığının Yönetimine ve Nemalandırılmasına İlişkin Yönetmelik Haberi

Özel Fon Mal Varlığının Yönetimine ve Nemalandırılmasına İlişkin Yönetmelik

YÖNETMELİK


Sermaye Piyasası Kurulundan:


ÖZEL FON MAL VARLIĞININ YÖNETİMİNE VE NEMALANDIRILMASINA 

İLİŞKİN YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun geçici 3 üncü maddesi hükmü ile verilen yetkiler çerçevesinde, Özel Fon mal varlığının yönetimi ile nemalandırılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun geçici 3 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;


a) Başkan: Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetim Kurulu Başkanını,


b) BİAŞ: Borsa İstanbul Anonim Şirketini,


c) DİBS: Devlet İç Borçlanma Senedini,


ç) Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği: 11/9/2013 tarihli ve 28762 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Haznedarlığı Genel Tebliğini,


d) Kanun: 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununu,


e) Kurul: Sermaye Piyasası Kurulunu,


f) Özel Fon:...