16 / 05 / 2024

Özel İnşaat İşinin tanımı

Özel İnşaat İşinin tanımı

Özel inşaat işinde çalışan işçilerin elde ettikleri ücretler GVK' nun 64. Maddesinin 3. Bendinde " Diğer Ücretler " başlığı altında düzenleniyor. İşte Özel İnşaat İşinde Çalışan İşçilerin Vergilendirilmesi hususu...

Antalyalılara müjde!  Kentsel dönüşüm projesinde erken ödeme yapanlara tapuları teslim ediliyor!

Antalya, Korkuteli Belediye Başkanı Arasta projesi Kentsel dönüşüm projesini yapan BY Güzel İnşaat ve hak sahiplerine törenle tapuları teslim etti.

Ergin Özel İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ergin Özel İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ergin Özel tarafından kuruldu.

Agl Adıgüzel İnşaat Emlak Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agl Adıgüzel İnşaat Emlak Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Sancar Adıgüzel tarafından kuruldu.

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

Adg Adigüzel İnşaat Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Adg Adigüzel İnşaat Turizm Limited Şirketi Sarıyer’de  1 milyon TL sermaye bedeli ile  Fatih Adıgüzel ve Selçuk Adıgüzel tarafından kuruldu.

Mes Özgüzel İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mes Özgüzel İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Özgüzel tarafından kuruldu.

Bank Asya hissedarına özel inşaat izni mi verildi?

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO), eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in döneminde yapılan plan değişiklikleriyle Asce İnşaat adlı şirkete önemli izinler verildiğini söyledi. Asce İnşaat adlı şirketin kurucusunun eski Bank Asya hissedarı olduğu öğrenildi. 

Evyap Güzel İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evyap Güzel İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Eren Güzel tarafından kuruldu.

Şua İnşaat'tan Anneler Günü'ne özel yüzde 10 indirim!

Şua İnşaat Anneler Günü'ne özel bir kampanya başlattı. Elite Concept'te kampanya kapsamında 36 ay sıfır faiz fırsatı ve kişiye özel ödeme planı sunuluyor.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

YDA İnşaat'ın 4. kupon faiz oranı yüzde 7,4909!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından TRSYDAT32212 ISIN kodlu özel sektör tahviline ilişkin açıklama yaptı. YDA İnşaat'ın 4. kupon faiz oranı yüzde 7,4909 olarak belirlendi. 

İnşaat sektöründe yerli üretimin önü açılmalı!

İnşaat sektörünün ivme kazanması için dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğinin altını çizen Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, yerli üretimin önünün açılması gerektiğini söyledi..

Elite Concept'te Anneler Günü'ne özel 15 bin TL İndirim!

Şua İnşaat imzasını taşıyan Elite Concept projesinde Anneler Günü'ne özel 15 bin TL İndirim ve Tatil Hediyesi sunuluyor. 

Özel İnşaat İşinin tanımı Haberi

Özel İnşaat İşinin tanımı

Özel İnşaat İşinde Çalışan İşçilerin Vergilendirilmesi!


I- ÖZEL İNŞAAT İŞİNİN TANIMI

Özel inşaat işi inşa edilen apartmanların daire, kat veya dükkan halinde satılma amacı güdülmeksizin, başka bir deyişle kendi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılmasını ifade etmektedir. Burada önem arzeden konu, yapılan inşaat faaliyetinin sürekli olmaması ve alım- satıma konu edilmemesidir. Bilindiği üzere; apartman inşa edip bunları kat veya dükkan halinde satanların elde ettikleri kazanç ticari kazanç sayılmakta ve vergilendirilmektedir. 


Dolayısıyla bu kişiler yanlarında çalıştırdıkları işçilerden vergi kesintisi yapmak ve bunu muhtasar beyanname ile vergi dairesine yatırmak durumundadırlar. Ancak bizim üzerinde durmak istediğimiz özel inşaat işleri ticari bir faaliyet çerçevesinde yapılmayan ve tamamen kişisel ihtiyaca cevap verecek nitelikteki inşaatlardır. Bu tür inşaatlarda çalıştırılan işçiler diğer inşaat işçilerinden farklı bir şekilde vergilendirilmektedir.


II- ÖZEL İNŞAAT İŞİNDE...