29 / 04 / 2024

özel liman

özel liman

1993 yılında Kumcular Derneği tarafından yaptırılan Ambarlı-Haramidere arasında 2 bin 400 metre uzunluğunda, 10 milyon ton kapasiteli, tam donanımlı ilk özel limanın inşaatı devam ediyormuş.

Güzelçamlı'da yat limanı projesi davalık oldu!

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı için hazırlanan "ÇED Olumlu" raporunun iptal edilmesi için dava açıldı.

Antalya Boğaçay özel proje alanı yapımı ihalesi 5 Nisan'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesinde bulunan 21523 ada 1, 2, 3 ve 4 parsel numaralı taşınmazlar üzerine İDARE tarafından onaylanacak Arsa satışı karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı Projesine Uygun İnşaat ve düzenleme ihalesini 5 Nisan'da yapacak.

Denize kıyısı olan her bölgeye aktarma limanı yapılacak!

Deniz taşımacılığında 1-1.5 yılda eski güzel günlere dönüleceğini belirten Başbakan Yıldırım “Hedefimiz denize kıyısı olan her bölgemizde bir ana aktarma limanı oluşturmak” dedi.

Bursa Ketendere'ye Ro-Ro Limanı yapılacak mı?

Güzelyalı'ya ve Karacabey Boğazı'na özel sektörce yapılmak istenen Ro-Ro limanı Bursa'nın yollarındaki trafik yükünü artıracağı gerekçesiyle eleştiri toplamış, projeler sonrasında rafa kalkmıştı. Şimdi bu işe Bursa Büyükşehir Belediyesi el atıyor.

Bandırma liman projesi için iyi niyet anlaşması imzalandı!

Ahmet Edip Uğur beraberinde kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yapıldı. Bandırma ilçesindeki liman projesi için Port of Rotterdam CEO’su ile karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

Şakran yat liman imar planı askıda!

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve ilçede büyük tartışmalara yol açan yat limanı projesiyle ilgili bakanlıktan flaş bir hamle geldi. Marinaya özel düzenleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırlanan imar planlarını bir ay süresince askıya çıkardı.

Ambarlı'ya Ro-Ro projesi için özel liman yapılacak!

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.

Ambarlı Ro Ro limanı halk toplantısı 20 Ağustos'ta!

Tır ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak.Projeyle, tır ve kamyonlar İstanbul trafiğini işgal etmeden Avrupa’dan Asya’ya geçecek.

İlk yeşil liman sertifikası Marport'un!

Türkiye'nin ilk yeşil liman sertifikası, Marport Liman İşletmeleri'ne verildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım, projeyle ilgili kamu ve özel sektörün ciddi çalışma yaptığını söyledi.

Marport Liman,Türkiye'nin ilk yeşil liman sertifikasını aldı!

Türkiye'nin ilk yeşil liman sertifikası, Marport Liman İşletmelerine verildi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım, yaptığı konuşmada, projeyle ilgili kamu ve özel sektörün ciddi çalışma yaptığını söyledi.

Global Liman'ın halka arzı iptal edildi!

Global Yatırım Holding'in 7 Mayıs'taki halka arzı iptal edildi. Şirket iptalin nedenini, yeni liman satın alma projelerini özel bir şirket olarak yürütmeye karar vermesi olarak açıkladı.

Global Liman'ın halka arzı iptal edildi!

Global Liman ve Global Yatırım Holding A.Ş., halka arza devam edilmeyeceğini duyurdu. Global Yatırım Holding A.Ş., Global Liman’ın bundan sonraki yeni liman satınalma projelerini özel bir şirket olarak yürütmesine karar verdiklerini duyurdu.

1993 yılında Ambarlı'da ilk özel liman inşaatı devam ediyormuş!

1993 yılında Kumcular Derneği tarafından yaptırılan Ambarlı-Haramidere arasında 2 bin 400 metre uzunluğunda, 10 milyon ton kapasiteli, tam donanımlı ilk özel limanın inşaatı devam ediyormuş.

özel liman Haberi

özel liman



Kumculara liman 


1984'ten beri Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren kumcular, gelecek yıl yeni yerlerine taşınacak


Emin DEMİRCİOĞLU/İSTANBUL


    İSTANBUL Ambarlı-Haramidere arasında 2 bin 400 metre uzunluğunda, 10 milyon ton kapasiteli, tam donanımlı ilk özel liman 1994 başında devreye giriyor. 1984'ten beri Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren Batı Yakası Derin Deniz Kumcuları, gelecek yıl yeni yerlerine taşınacak. 

    Ambarlı Limanı'nın, yalnızca kumcuların değil, aynı zamanda diğer firma ve kuruluşların da yararlanabileceği tam donanımlı özel bir liman olarak projelendirildiğine dikkat çeken Kumcular Kooperatifi Başkanı Bahri Gülbay, İstanbul'un