10 / 05 / 2024

özel mezarlık işletme hakkı

özel mezarlık işletme hakkı

Mezarlık için fahiş tarife dönemi kapanıyor. İmar Kanunu ’ nda değişikliğe ilişkin taslak çalışmasına göre özel mezarlık alanları kurulabilecek, buraların ticari olarak işletilmesi mümkün olacak...

Moody's’ten 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ‘ciddi zorluk’ uyarısı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dünya çapında toplamda 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ciddi zorluk uyarısı yaptı.

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Yalova’da 10 ticari işletme kiraya veriliyor! Uygun fiyata iş yeri sahibi olmayı kaçırmayın! İhale 25 Ocak 2023’te…

Yalova Belediye Başkanlığından kiralık ticari işletmeler: 10 ticari işletme 3 yıl süre ile kiraya veriliyor. Söz konusu ihale 25 Ocak 2023’te gerçekleştirilecek.

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Birleşik Krallık’taki küçük ve orta ölçekli şirketlerin geleceği tehlike altında. Kovid-19 karantinalarını atlatan birçok işletme, artan enerji maliyetleri, enflasyon ve yaşam pahalılığı krizini aşamayacağından korkuyor.

Carrefoursa Anneler Günü'ne özel elektrikli küçük ev aletlerinde dev indirim yaptı! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi

Carrefoursa "Anneler Günü" ne özel elektrikli küçük ev aletlerinde indirim yaptı. Peki Carrefoursa'da hangi ürünler indirime girdi? İşte 6 Nisan 2022 fiyat listesi...

Vp Turizm İnşaat Taşımacılık İşletme İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Vp Turizm İnşaat Taşımacılık İşletme İhracat İthalat Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Natalia Drumea, Nurıya Temel, Oksana Taylan ve Oxana Prıtoulenko ortaklığında kuruldu.

Ankara'daki işletme kiralarına yeni yılda zam yok!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kira ödemelerinde zorlanan işletme sahiplerini sevindirecek müjdeyi duyurdu. 

Hülya Avşar, Ayvalık Çiçek Adası’nı 55 milyon TL’ye satın mı aldı? 

Hülya Avşar’ın Ayvalık Çiçek Adası’nı 55 milyon liraya satın aldığı öne sürülmüştü. Peki güzel oyuncu Çiçek Adası'nı aldı mı? İşte cevabı...

Mehmet Nuri Ersoy: Galata Kulesi işletme projesi değil!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının Ankara'da süren inşaat çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi Projesi'nin işletme projesi olmadığını söyledi.

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

Eskişehir'de tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tepebaşı İlçesi Hoşnudiye Mahallesi'ndeki tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

özel mezarlık işletme hakkı Haberi

özel mezarlık işletme hakkı

Büyükşehirlerde son dönemde artan mezar yeri bulma sorunu çözüme kavuşuyor. Mezarlık için fahiş tarife dönemi kapanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemesi ile talep gelmesi halinde imar planlarında mezarlık alanları ayrılabilecek. Mezarlık olarak belirlen yerler mülkiyet sahiplerince özel mezarlık olarak da işletilebilecek. Böylece hem büyükşehirlerde rahat mezarlık bulunabilecek hem de vatandaşın cebinden çıkacak mezar başına ortalama 10 bin Türk Lirası’na yaklaşan fahiş rakamların da önüne geçilmiş olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İmar Kanunu’na ilişkin taslak çalışmasına göre özel mezarlık alanları kurulabilecek. İmar planlarında özel mezarlık alanları ayrılabilirken vatandaş da mezarlıkları işletme imkanına kavuşabiliyor.


Yer fiyatı 30 bin liraya ulaşıyor


İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde mezarlık sorununu ortadan kaldıracak düzenleme ile dar gelirli vatandaşın da bütçesinden fazla para çıkmayacak. Şehirden şehre farklılık gösterse...