18 / 05 / 2024

Özel müze ne demektir

Özel müze ne demektir

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor. Peki, özel müze nedir? Özel müzeler nelerdir?

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Mehmet Akif Ersoy'un evi müze oluyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da istiklal şairi Ersoy'un ömrünün son günlerini geçirdiği daireyi, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştüreceklerini söyledi...

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Müze Samsun projesine start verildi!

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Kuleli Askeri Lisesi müze olacak!

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri okullar kapatıldıktan sonra ne olacağı merakla beklenen Kuleli Askeri Lisesi hakkında açıklama yaptı ve Kuleli Askeri Lisesi'nin müze olacağını söyledi.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Türk Kızılayı 3 müze açacak!

Türk Kızılayı, Çanakkale, Ankara ve İstanbul'da üç müze açacak. Çanakkale'de hayata geçecek müzenin açılış tarihi de anlamlı bir güne gelecek.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi müze oldu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından restore ettirilerek 2008 yılında ziyarete açılan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, 'Özel Müze' olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan müze statüsünün, hem tarihi yapının hem de Karşıyaka'nın tanıtımına katkılar sağlayacağı belirtildi.

Adıyaman Üniversitesi'ne müze yapılıyor!

Adıyaman Üniversitesi tarafından, Adıyaman’da Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi kuruluyor. Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinde kurulması amaçlanan müze Adıyaman’ın yerel kültürünü yaşatacak.

Hilton Antakya Müze Otel'in açılışı ne zaman?

Japonya'dan Almanya'ya, İngiltere'den Dubai, İtalya ve ABD'ye kadar Dünya'nın birçok yerinde şimdiden ismi duyulan ama inşaat halindeki ender otellerden bir tanesi, Hilton Antakya Müze Otel.

Aydın'ın İstiklal mahallesindeki 50 yılık ev müze yapılması için bağışlandı!

Ali Sarıyörük'ün eşi Suna Sarıyörük, İstiklal mahallesi İnkılap caddesindeki 19'uncu yüzyılın Osmanlı sivil mimari örneğini taşıyan evlerinin 50 yıllık kullanım hakkını, müze yapılmak üzere İncirliova Belediyesi'ne bağışlama kararı aldı

Özel müze ne demektir Haberi

Özel müze ne demektir

Özel müze nedir?

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor.


Bu şekilde kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere özel müze deniyor.


Özel Müze kurma isteklerini konu alan başvurular 2863 sayılı Kanun  ve buna bağlı çıkarılan "Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda incelenmekte, müzenin yeterli nitelik ve nicelikte bulunması ve sürekli hizmet vermesi hususları dikkate alınarak değerlendiriliyor.

Gerçek ve tüzel kişilerce kurulacak müzeler, Bakanlığın izin belgesinde belirlenen konu alanlarına ilişkin taşınır kültür varlığı bulundurabilir ve teşhir edebilirler. Bu müzelerde taşınır kültür varlıklarının korunması devlet müzeleri statüsündedir.

30.05.2014 tarihi itibari ile Genel Müdürlüğün denetiminde 191 adet özel müze bulunuyor.


Özel müzeler nelerdir?

Sıra...