18 / 05 / 2024

Özel müzeler istanbul

Özel müzeler istanbul

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor. Peki, özel müze nedir? Özel müzeler nelerdir?

2003 - Mart 2024 arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredildi!

Özelleştirme İdaresi verilerinden yapılan derlemelere göre 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredildi.

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Özel mülkiyette olan orman vasfına sokulan bazı alanlar meclis gündeminde!

Özel mülkiyette olan ve kadastro işlemiyle orman vasfına sokulan bazı alanlar nedeniyle yaşanan hak kayıpları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beklenen İstanbul depremine müze planı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, büyük bir İstanbul depreminde hasar görecek müzelerdeki tarihi hazinelerin işgal döneminde olduğu gibi gizli depolara taşınacağını açıkladı.

Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar TBMM'de!

Kayseri'de bulunan ve Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altında olan yerler meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'de Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar mecliste!

Kayseri'de bulunan ve Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altında olan yerler meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet değişikleri!

Kanal İstanbul güzergahında yaşanan mülkiyet değişikliklerinin araştırılması konusunda CHP yeni bir adım attı. Grup Başkanvekili Özel, mülkiyet değişikliklerinin tespit edilerek rantın ortaya çıkarılması, projenin yaratacağı tahribatın belirlenmesi için Meclis araştırma önergesi verdi...

Caner Can: Çamlıdere müzeler şehri olacak!

İlçeye kazandırdığı 10 müzeye yeni dönemde yenilerini ekleyeceklerini söyleyen Başkan adayı H.Caner Can, Çamlıdere’nin müzeler şehrine dönüşeceğini söyledi.

Binali Yıldırım: İstanbul'a çok güzel müjdelerimiz var!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "18'inden sonra, belirli bir takvime göre biz projelerimizi açıklayacağız, İstanbul'a çok güzel müjdelerimiz var." dedi.

Ömür İstanbul lansmanı 22 Eylül'de!

Efitaş İnşaat, Eskon A.Ş ve Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ömür İstanbul projesi 22 Eylül’de Esenler Belediye Başkanı Sn. M.Tevfik Göksu beyefendinin katılımıyla basına tanıtılıyor.

Özel müzeler istanbul Haberi

Özel müzeler istanbul

Özel müze nedir?

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor.


Bu şekilde kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere özel müze deniyor.


Özel Müze kurma isteklerini konu alan başvurular 2863 sayılı Kanun  ve buna bağlı çıkarılan "Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda incelenmekte, müzenin yeterli nitelik ve nicelikte bulunması ve sürekli hizmet vermesi hususları dikkate alınarak değerlendiriliyor.

Gerçek ve tüzel kişilerce kurulacak müzeler, Bakanlığın izin belgesinde belirlenen konu alanlarına ilişkin taşınır kültür varlığı bulundurabilir ve teşhir edebilirler. Bu müzelerde taşınır kültür varlıklarının korunması devlet müzeleri statüsündedir.

30.05.2014 tarihi itibari ile Genel Müdürlüğün denetiminde 191 adet özel müze bulunuyor.


Özel müzeler nelerdir?

Sıra...