02 / 05 / 2024

özel sektöre satılan gayrimenkuller

özel sektöre satılan gayrimenkuller

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan özelleştirmeleri meclis gündemine taşıdı..

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Türkiye'nin en çok ve en az konut satılan illeri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerine göre, Kasım 2023'te satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Peki, en çok konut satılan iller hangisi oldu?

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Avrupa'da satılan her 5 arabadan 1'i elektrikli!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa'da satılan her 5 arabadan 1'i elektrikli...

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, nisanda bir önceki aya göre 1,1 milyar dolar azalarak 156,5 milyar dolar oldu.

TCMB duyurdu! Özel sektörün yurt dışı kredi borcunda düşüş...

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mart ayında bir önceki aya göre 1,2 milyar dolar düşerek 158 milyar dolar oldu.

özel sektöre satılan gayrimenkuller Haberi

özel sektöre satılan gayrimenkuller


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan özelleştirmelere ilişkin Başbakan Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.


Uğur Bayraktutan önergesinde "3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında özelleştirme kapsamında özel sektöre satılanlar nelerdir? Yıllar itibari ile isimleri ile birlikte açıklar mısınız?"


3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında satılanların bedeli dolar cinsinden ne kadardır? Yıllar itibari ile satılanların bedelini isim isim açıklar mısınız?


3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında Devlet hazinesine özelleştirmelerden dolayı ne kadar dolar girmiştir? Toplamını açıklar mısınız?" diye...