05 / 05 / 2024

Özel vesayet anlamı

Özel vesayet anlamı

Vesayet, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olarak tanımlanıyor. Peki özel vesayet nedir? Özel vesayet nasıl kurulur?

Rusya ile ilişkileri inşaat anlamında güçlendirmeliyiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Rusya ile çok güzel ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri inşaat anlamında, ekonomi anlamında güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Ev dekorasyonuna yeni marka geliyor!

Cezayir'e giderek ülkenin en büyük mobilya hammadde tedariğini sağlayan şirketini kuran Tan Ailesi, "Benim güzel evim" anlamına gelen Bella Maison markasıyla önümüzdeki beş yılda 60 mağaza açmayı hedefliyor.

Özel vesayet nedir?

Vesayet, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olarak tanımlanıyor. Peki özel vesayet nedir? Özel vesayet nasıl kurulur?

Vesayet organlarının sorumluluğu!

Vesayet daireleri, kamu vesayeti ve özel vesayet olmak üzere iki farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Kamu vesayeti nedir? Özel vesayet nedir? Vesayet organlarının sorumluluğu nedir? İşte yanıtı...

Kamulaştırmanın anlamı nedir?

Kamulaştırmanın anlamı nedir?: Kanunun belirttiği ölçüde kamulaştırma, devletin kamu yararı adına özel mülkiyette bulunan taşınmazlara bedellerini ödemek şartıyla, kamu hizmetine sunmak için el koyması anlamına geliyor...

Soluyacak hava yoksa lüks konutların anlamı olmaz!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, çevre bilinci ve atık yönetiminin önemine değinerek, "Dünyanın en lüks konutlarına, en güzel kongre merkezlerine, binalarına sahip olup, soluyacak havanız olmazsa bunların hiç birinin anlamı olmaz" dedi.

Feng Shui'de sayıların her biri özel anlam taşıyor!

Feng Shui kişileri, olayları, mekanları tarif ederken, doğum tarihleri ve yönlere göre 'kua sayıları'nı kullanır. Her sayı çok özel anlamlar taşır ve hayatımızdaki eylem alanları, olaylar, kişiler, felaketler, kazançlar, ilişkiler, tartışmalar gibi çeşitl

Didim Güzel Duygu Sitesi'nde 1000 TL taksitle!

Güzel Duygu Sitesi'nde fiyatlar 29 bin TL olarak belirlendi

Giresun İl Özel İdaresi sosyal tesis satıyor

Giresun İl Özel İdaresi 507 metrekare büyüklükte yüzölçümü olan sosyal tesisi satışa çıkardı

Van İl Özel İdaresi kat karşılığı inşaat yaptıracak

Van İl Özel İdaresi 4 bin 662 metrekare alana sahip taşınmazı kat katşılığı inşaat yaptıracak

Didim Güzel Duygu Sitesi'nde 29 bin TL'ye yazlık!

Güzel Duygu Sitesi'nde evler, bir oda içinde banyosu, tuvaleti ve mutfağı olan yaşam alanlarını barındırıyor

Malatya İl Özel İdaresi, 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

Malatya İl Özel İdaresi, İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

İl Özel İdaresi zihinsel engelli öğrencilere okul yapıyor

İstanbul İl Özel İdaresi örnek eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Bakırköy Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu, İl Özel İdaresi'nin örnek eğitim yatırımlardan sadece biri

Özel vesayet anlamı Haberi

Özel vesayet anlamı

Özel vesayet nedir?

Vesayet, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olarak tanımlanıyor. Vasi atama yetkisi, vesayet makamlarında oluyor. 

Vesayet makamları kamu vesayeti ve özel vesayet olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Peki özel vesayet ne demektir?


Medeni Kanun gereğince Vesayet altındaki kişi hakkında, gerektiği takdirde vesayet istisnaî olarak bir aileye verilebiliyor. Özel vesayetin koşulları ve Özel vesayetin kurulması ile ilgili esaslar, şu şekilde sıralanıyor:


Özel vesayet..

1. Koşulları

MADDE 398.- Vesayet altındaki kişinin menfaatinin haklı gösterdiği, özellikle bir işletmenin, bir ortaklığın veya benzeri işlerin sürdürülmesi gerektiği takdirde vesayet istisnaî olarak bir aileye verilebilir.


Bu durumda vesayet makamının yetki, görev ve sorumluluğu kurulacak aile meclisine geçer. 


2. Kurulması

MADDE 399.- Özel vesayet, vesayet altına alınan kişinin fiil ehliyetine sahip iki yakın hısımının veya...