03 / 05 / 2024

Özelleştirilecek kuruluşların borcu

Özelleştirilecek kuruluşların borcu

KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, 2014'ün ikinci çeyreği itibarıyla 39,4 milyar liraya geriledi. Söz konusu rakam, yılın ilk çeyreğinde 41,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Özelleştirilecek kuruluşların borcu 41,2 milyar lira!

KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, 2014'ün ilk çeyreği itibarıyla 41 milyar 196 milyon 737 bin liraya geriledi. Söz konusu rakam, 2013'te 43 milyar 119 milyon 574 bin lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken yerli ve yabancı finans kuruluşları da tahminlerde bulunuyor. Kuruluşların tahminleri ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirime gideceği yönünde oldu.

Altın nasıl bir seyir izleyecek? İşte uluslararası kuruluşların tahminleri

Uluslararası finans kuruluşları altın için umut vermedi. 2023 yılı için altının ons fiyatını 1650 dolar olarak öngören Fransız Société Generale yine de portföylerde altın bulundurulmasının denge unsuru olacağını belirtti.

Milyonların borcu bir çırpıda siliniyor! Doğal gaz, elektrik faturası borçları için gözler 1 Ekim’e çevrildi!

Milyonların borcu gündemde yer alıyor. İşte borçların silinmesi ile ilgili detaylar...

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Borcu olan vatandaşlara müjde geldi. Devlet, yaklaşık olarak 6 milyon dar gelirli vatandaşın borçlarını silecek. Peki bu uygulama ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Konut fiyatlarındaki artışta yabancıların etkisi! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut fiyatlarındaki artışta yabancıların etkisini değerlendirdi. İşte Soner Keleş'in o değerlendirmesi...

Uluslararası Yatırımcılar Derneği 41. Genel Kurulu yarın!

Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcıların etkin ve tek temsilcisi olan Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin merakla beklenen 41. Olağan Genel Kurulu yarın gerçekleştirilecek.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirilecek kuruluşların borcu Haberi

Özelleştirilecek kuruluşların borcu


KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, 2014'ün ikinci çeyreği itibarıyla 39,4 milyar liraya geriledi. Söz konusu rakam, yılın ilk çeyreğinde 41,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşmişti.  


Hazine Müsteşarlığı, bu yılın ikinci çeyreği itibarıyla KİT'lerin ve Özelleştirme Programındaki Kuruluşların Cari Fiyatlarla Stok Borçlarını açıkladı. 


Buna göre, kuruluşların iç borç toplamı 34 milyar 676 milyon lira, dış borçları 4 milyar 750 milyon lira oldu. 


İç borçlar içinde en yüksek kalemi 11,6 milyar lira ile KİT'lerin borçları oluştururken; bunu sırasıyla 10,6 milyar lira ile özel şahısların, 7,6 milyar lira ile resmi dairelerin, 1,8 milyar lira ile Hazine'nin, 1,7 milyar lira ile vergi, 1,3 milyar lira ile ticari bankalar, 131 milyon lira ile SGK ve 21 milyon lira ile üretici borçları izledi. 


KİT'lerde istihdam 


Kamu...