06 / 05 / 2024

Özelleştirme yüksek kurulundan imar değişikliği

Özelleştirme yüksek kurulundan imar değişikliği

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Özelleştirme gelirleri yüksek olursa enflasyon düşük mü oluyor?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından özelleştirme geliri ve enflasyon ilişkisi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31664 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir İstanbul oldu!

GABORAS’ın öncülüğünde yapılan ve Türkiye’de ticarete konu olan gayrimenkullerin el değiştirme hızını ölçen ‘Gayrimenkul Döngü Hızı’ çalışmasının sonuçları yayınlandı. Bu çalışmada gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir olarak karşımıza 18 yıl ile İstanbul oldu.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay verildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay verildi.

ÖİB 4 ildeki 6 gayrimenkulü 69.2 milyon TL'ye sattı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince 4 ildeki 6 gayrimenkul özelleştirildi. Özelleştirme kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Kayseri Kocasinan'da 2 arsa 20.7 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Kayseri İli Kocasinan İlçesi Tanpınar Mahallesi'ndeki 2 arsa özelleştirildi..

İzmir Torbalı'daki bina 7 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Torbalı İlçesi'ne bağlı Yazıbaşı Mahallesi'ndeki Maliye Hazinesi adına kayıtlı bina özelleştirildi..

İzmir Torbalı'daki bina 5 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile İzmir İli Torbalı İlçesi Yazıbaşı Mahallesi'nde Maliye Hazinesi adına kayıtlı binanın satışı onaylandı..

Ankaya Çankaya'daki otopark alanı özelleştiriliyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Ankara Çankaya'nın Remzi Oğuz Arık Mahallesi sınırları içerisindeki gayrimenkul özelleştirilecek..

Özelleştirme yüksek kurulundan imar değişikliği Haberi

Özelleştirme yüksek kurulundan imar değişikliği

Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararına göre, Gölbaşı'nın Ballıkpınar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan eski 569 ve 570 numaralı parsellere ilişkin 1/25.000 ölçekli Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu. 



Mahkeme kararlarının gereklerinin yerine getirilmesine yönelik yeni planlamaya gidildi. Buna göre, söz konusu parsellerin gelişme konut, ticaret, ilköğretim tesisleri, ortaöğretim tesisleri, anaokulu, sağlık tesisleri, dini tesis, belediye hizmet, kentsel spor, LPG ve akaryakıt satış istasyonu, sosyal ve kültürel tesis, trafo, park, çocuk bahçesi ve yol kullanım alanı olarak düzenlenmesine ilişkin 1/25.000 Ölçekli Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı. 



Ankara 24...