14 / 05 / 2024

P2 belgesi şartları

P2 belgesi şartları

Yurt içinde eşyalarınızı taşıması için seçtiğiniz firmanın P2 yetki belgesi ne sahip olması gerekiyor. Peki P2 yetki belgesi nedir, detayları haberimizde...

Şoför olmak isteyenler! Sürücü belgeniz varsa İŞKUR kapsamında alım yapılacak! İşte aranan şartlar!

Yeni bir duyuru yapıldı. Sürücü belgesi olan herkesin için iş imkanı oluşturuldu.. Talep edilen şartları sağlayan herkes alımından yararlanabilecek..

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kredi notu düşük olan ve gelir belgesi sunamayanların dikkatine! Bazı Bankalar bir süreliğine belgesiz kredi verecek!

Bilindiği üzere bankalardan kredi çekebilmenin en önemli şartlarının başında düzenli bir gelire sahip olmak geliyor. Bazı bankalar kredi notu düşük olan ve gelir belgesi sunamayanlar için bir süreliğine kredi verecek. Peki hangi bankalar ne şartlarla kredi verecek? işte detayları...

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesi nasıl alınır?

Emlak sektörüyle ilgili yeni düzenleme kapsamında yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyeti gösteremeyecek. Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

Rayiç bedel belgesi nasıl alınır?

Taşınmaz bir malın, güncel piyasa şartlarındaki alım satım bedeli olarak ifade edilen rayiç bedel bilgilerine nasıl ulaşılır? Rayiç bedel belgesi nereden alınır? Rayiç bedel belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Kalekim’e Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi!

Kalekim, bu defa da Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği; hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek,‘COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almak için hak kazandı.

Yetki belgesi nedir?

Artık yetki belgesi almadan emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak ve bu işletmeler ilan sitelerine üye olamayacak. Peki yetki belgesi nedir? Yetki belgesi nasıl alınır? Başvuru şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesinde şartlar neler?

Emlak sektörüne yönelik yeni düzenlemeye göre yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Peki yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık’ın emlakçılık yetki belgesi iptal edildi!

Kısa adı Memder olan Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık’ın taşınmaz ticareti yönetmeliğindeki şartları taşımadığından dolayı taşınmaz ticareti yetki belgesi ( emlakçılık yapma yetkisi) Ticaret Bakanlığı tarafından iptal edildi...

ÇED raporu yeterlilik belgesi için şartlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu verme yetkisine sahip olma şartları değişti.

İmar affının şartları nelerdir?

İmar affında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, imar affının şartları nelerdir?

İmar barışı şartları nelerdir?

İmar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile iskanı olmayan yapılara iskan belgesi alınabilecek. Peki, imar barışı şartları nelerdir? İmar barışının istisnaları nelerdir?

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

P2 belgesi şartları Haberi

P2 belgesi şartları

P2 yetki belgesi nedir?

P2 yetki belgesi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından eşya gibi yurt içi dağıtım yapacak firmalara verilen belgeye deniyor. Söz konusu belgenin verilebilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi ve belgelerin temin edilmesi gerekiyor. "P2 yetki belgesi nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, P2 belgesi için gerekli evrakları inceleyelim.


P2 yetki belgesi gerekli evraklar..

P2 yetki belgesi için öncelikle, aranan kıstasların yerine getirilmesi gerektiğini belirtmiştik. Belgenin alınabilmesi için ayrıca P2 belgesi ücreti nin de ödenmesi gerekiyor.


P2 belgesi ücreti, 253 bin 992 TL olarak fiyatlandırılıyor. Peki söz konusu P2 yetki belgesi nasıl alınır?

* En az 30 adet öz mal motorlu taşıta sahip olunması;

* 100 metrekarelik kapalı yükleme boşaltma alanına sahip olunması;

* En az 30 adet dağıtıcı elemana sahip olunması;

* 25 bin TL kayıtlı işletme sermayesine...