29 / 04 / 2024

Pabuçdere barajı son durum

Pabuçdere barajı son durum

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesi olan 16,31’e indi. Havadan yapılan çekimlerde Pabuçdere Barajı’nın tamamen kuruduğu görülürken, yakınındaki Kazandere Barajı su havzasında inekler ve koyunlar otluyor.

Pabuçdere barajı kurudu!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre İstanbul’da geçen haftalarda mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sağanak yağışlara rağmen kentteki barajların son 15 gün içindeki doluluk oranı yüzde 18.05’den yüzde 16.41’e geriledi...

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İstanbul'daki 10 barajdan 3 tanesi resmen alarm veriyor!

Kuraklık sebebiyle toprağın kuruyarak çatladığı Büyükçekmece Gölü'nde su seviyesi yüzde 3,97'ye inerken, Sazlıdere Barajı'nda yüzde 2,77'ye, Pabuçdere Barajı'nda da yüzde 3,45'e kadar düştü.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesinin yerini değiştirdi mi?

Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında ilk adım, köprüsünün yapımı ile atılıyor. Köprünün temel atma töreninin 26 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Körpü için Sazlıdere Barajı'nın yakınına şantiye kurulmuştu, İBB ekipleri şantiyenin yetini değiştirdi.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

İzmir Narlıdere Metrosu 2022'nin son çeyreğinde açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyada bir ilke imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Narlıdere Metro Hattı Projesi için AIIB ile hazine garantisiz 50 Milyon Euro’luk kredi sözleşmesi imzalandı. Metronun 2022'nin son çeyreğinde açılması planlanıyor...

Yusufeli Barajı'nın yapımında son 50 metre!

Yusufeli Barajı 225 metre gövde yüksekliğine ulaşırken, barajın inşaatının tamamlanması için son 50 metre kaldı.

Kanal İstanbul Sazlıdere Barajı’nı ortadan kaldıracak!

Koruma Kurulu’nun bakanlığa sunduğu görüşe karşı oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, hazırladığı şerh raporunda çarpıcı tespitler yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

Fahrettin Altay-Narlıdere metrosunda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayında temelini attığı Narlıdere Metrosu'nda imalat çalışmaları son sürat devam ediyor. 7.2 kilometrelik hatta yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İstasyonu için de inşaat çalışmaları Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Son 16 yılda 6 şehre 33 baraj inşa edildi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son 16 yılda 33 yeni baraj inşa etti.

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Bio İstanbul ne oldu?

Dev firmaların birleşerek Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında hayata geçirmeyi planladığı Bio İstanbul projesi bir türlü başlayamadı. Projenin inşa edileceği bölgede Kanal İstanbul çalışmaları başladı. Peki Bio İstanbul iptal mi olacak?

Pabuçdere barajı son durum Haberi

Pabuçdere barajı son durum

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesi olan 16,31’e indi. Havadan yapılan çekimlerde Pabuçdere Barajı’nın tamamen kuruduğu görülürken, yakınındaki Kazandere Barajı su havzasında inekler ve koyunlar otluyor. Büyükçekmece Gölü’nde ise balık tutulan alanlar geniş düzlükler haline geldi. Barajlardaki suyun İstanbul’a en fazla 50 gün yetebileceği belirtiliyor.


İstanbul’da barajlar alarm veriyor. Kurak geçen kışın ardından yazın yağan yağmurların da barajlara etkisi olmadı. Yapılan ölçümler, barajlardaki su seviyesinin hızla düştüğünü gösteriyor. 13 Ağustos tarihinde yapılan ölçümlerde baraj doluluk oranları yüzde 18,41 iken dün bu oran son 10 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 16,16’ya geriledi. 2013 yılının Ağustos ayında baraj doluluk oranı yüzde 64,32’ydi.


Havadan yapılan çekimler, İstanbul’un kuzeyinde bulunan Papuçdere Barajı’nın tamamen kuruduğunu gözler önüne serdi. Su havzasında balık...