05 / 05 / 2024

Paket servis yapan esnaf kira itirazı

Paket servis yapan esnaf kira itirazı

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, pandemi nedeniyle kirada yüzde 50’lik mücbir sebep indirimi kararı verdi. Peki paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, pandemi nedeniyle kirada yüzde 50’lik mücbir sebep indirimi kararı verdi. Peki paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Restoran esnafı kira, kredi ve vergi mağduru oldu!

Dün gece açıklanan Kovid-19 kısıtlamalarından en çok etkileneceklerin başında yeme içme sektörü geliyor. Türkiye'deki restoranların sadece yüzde 35'inde paket servis hizmeti sunulurken, ertelenen vergi ve kredi ödemeleri de kapıya dayandı. Restoran esnafı ikinci dalgaya çok kötü yakalandı.

Gülben Ergen Levent’te mekan açtı!

Gülben Ergen, Levent’teki Kanyon AVM’nin arkasında bir mekân açtı. Mekanının adını ‘Dadı’nın Mutfağı’ koyan Ergen, ''Dadı, aslında paket servis üzerine kurulu. Ama yemekleri yerinde tadıp Gülben Ergen’le selfie çektirmek isterseniz, minicik bir salonu da var''dedi.

Gizli Servis Beyaz Saray'ın kopyasının yapılmasını önerdi!

Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu olan Gizli Servis'in Direktörü Joseph Clancy, konutun güvenliğinin artırılması ve görevlilerinin eğitilmesi için Beyaz Saray’ın bir ikincisinin yapılmasını önerdi. İşte ayrıntılar...

Prontotour, en iyi satış yapan grup acentesi oldu!

Prontotour, bu yıl 22.'si düzenlenen Costa Cruise'da 2014 yılında en iyi satış yapan grup acentesi seçildi. Costa Cruise, en yeni ve büyük gemisi olan Costa Diadema'da yapıldı.

TOKİ 8. paket danışmanlık hizmet alım işi ihalesi 31 Mart'ta!

TOKİ uygulamaları kapsamında yapım işlerinin inşaat aşaması ve inşaat sonrası 8. paket danışmanlık hizmet alımı işi yapım işi ihalesi 31 Mart'ta saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 7. paket danışmanlık hizmet alım işi ihalesi 31 Mart'ta!

TOKİ uygulamaları kapsamında yapım işlerinin inşaat aşaması ve inşaat sonrası 7. paket danışmanlık hizmet alımı işi yapım işi ihalesi 31 Mart'ta saat 11:00'de yapılacak.

Prontotour en iyi satış yapan grup acentesi ödülü aldı!

Turizm sektöründe trendleri belirleyen Prontotour, bu yıl 22.si düzenlenen Costa Cruise'un Dünya çapında acenteleri ile buluşmasında 2014 senesinde en iyi satış yapan grup acentesi seçildi.

Lütfi Elvan: Saatte 400 kilometre hız yapan trenler gelecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada demiryolu projelerine verdikleri önemi anlatarak saatte 400 kilometre hız yapan trenler geleceğini söyledi.

TOKİ 6. paket danışmanlık hizmet alım işi ihalesi 30 Mart'ta!

TOKİ uygulamaları kapsamında yapım işlerinin inşaat aşaması ve inşaat sonrası 6. paket danışmanlık hizmet alımı işi yapım işi ihalesi 30 Mart'ta saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 5. paket danışmanlık hizmet alım işi ihalesi 30 Mart'ta!

TOKİ uygulamaları kapsamında yapım işlerinin inşaat aşaması ve inşaat sonrası 5. paket danışmanlık hizmet alımı işi yapım işi ihalesi 30 Mart'ta saat 11:00'de gerçekleşecek.

TOKİ 2. paket imar uygulamaları hizmet alım işi ihalesi 26 Mart'ta!

TOKİ muhtelif alanlarda yapılacak 2. paket imar uygulamaları ile tescil harici alanların tescili, plankote ve hali hazır harita işlerinin yapılması hizmet alım işi ihalesi 26 Mart'ta yapılacak.

Dumankaya Mozaik D planı Gold Paket!

Dumankaya Mozaik'te 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerine yer veriliyor. Projede yer alan konutların büyükleri 47 metrekareden başlıyor. İşte Dumankaya Mozaik D planı Gold Paket kampanyası...

Paket servis yapan esnaf kira itirazı Haberi

Paket servis yapan esnaf kira itirazı

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, pandemi nedeniyle kiralarda yüzde 50’lik mücbir sebep indirimi kararı verdi. Kararı masaya yatıran Avukat Mehmet Aslan, “Bu karar ile pandemi şartları gerekçe gösterilerek işyeri kiralarında indirim talepli uyarlama davalarının açılabileceğini  ve kirasını ödeyemeyen esnaf, ‘uyarlama davası’ açarak indirim talep edilebileceğine ilişkin emsal bir karardır.“ diye konuştu.

Karara göre kira bedeli olan 23 bin lirayı ödeyemeyen iş yeri sahibi, kiranın düşürülmesi talebiyle mahkemeye başvurmuştur. Türk Borçlar Kanunu’nun 138. Maddesindeki  ’Sözleşmenin yapıldığı sırada, taraflarca öngörülmeyen ve öngörülmesi de beklenmeyen olağanüstü bir durum ortaya çıkmasından dolayı sözleşmesinin yeni kurallara uyarlanması isteme’ talebiyle yapılan başvuru mahkeme tarafından reddedilse de karar işyeri sahibi tarafından istinaf edildi.

Kiracının restaurant şekilde işlettiği kiralananda her ne kadar paket servis yöntemi ile işine devam etmiş ise de süreç ve...