03 / 05 / 2024

pamukkale üniversitesi laodikya antik kent kazıları

pamukkale üniversitesi laodikya antik kent kazıları

M.Ö 3. yüzyılda kurulan ve o dönemde Anadolu’nun en büyük kentlerinden olan Laodikya Antik Kenti'ni, 11 ayda 83 bin 526 kişi ziyaret etti, bu rakamın yıl sonunda 100 bine ulaşması hedefleniyor....

Pamukkale Üniversitesi çok sayıda Öğretim Üyesi alacak! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi alımı yapacak.  Peki hangi bölümlere alım yapılacak? İşte başvuru şartları ve diğer ayrıntılar….

Artık işsiz kalmayacaklar! KPSS'den 65-66-68 alanlara müjde!

KPSS'den alınan 65 ve üstü puan alanlar, Pamukkale Üniversitesi'nde işbaşı yapabilecek. Başvuru koşullarını karşılayan vatandaşlar, tespit edilen pozisyonlarda iş yapabilecekler. İşte tüm detaylar.

Pamukkale Üniversitesi 405 personel alımı yapacak! İşte şartlar ve kadro detayları!

Pamukkale Üniversitesi personel alımı yapacağını duyurdu. İşte Pamukkale Üniversitesinin personel alımına dair detaylar!

Ocak 2022'de yüzde 85.7 arttı! Fiyatlar durdurulamıyor!

3. Göz Danışmanlık CEO'su Hikmet Baydar ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Öz, TCMB'nin faiz değişimlerine ve konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni konut fiyat endeksi Ocak'ta yüzde 85.7 arttı ve duyan şok oldu.

Pamukkale fayı yıkıcı depremlere neden olabilir!

Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, sabah saatlerinde Pamukkale'de meydana gelen depremi değerlendirdi. Kumsar, buradaki fay hattının 6.8 şiddetindeki depremlere neden olabileceğini dile getirdi. 

Tek sorun Pamukkale Üniversitesi rektörü mü?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Tek sorun Pamukkale Üniversitesi rektörü mü?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Pamukkale Üniversitesi'nden 46.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, Denizli Merkezefendi'de yer alan gayrimenkulü 46 milyon 595 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Pamukkale Üniversitesi'nden 100 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, Denizli Merkezefendi Saraylar Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 99 milyon 997 bin 200 TL bedelle satışa çıkardı. 

Yıkımı yapılan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi çöktü!

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nin daha önce hizmet verdiği 7 katlı binada yıkım çalışması devam ederken farklı bir bölümde çökme meydana geldi...

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nin yıkımında kaza!

Denizli Merkezefendi ilçesi Doktorlar Caddesi’ndesi'nde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi olarak hizmet veren binada yıkım başlandı. Binanın yıkım çalışmalarında yaşanan dikkatsizlik büyük tehlikeye yol açtı.

PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2019'da bitecek!

Pamukkale Üniversitesi tarafından Denizli Karahayıt Mahallesi'nde yaptırılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin inşaatı 2019'da tamamlanacak. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, inşaatta incelemelerde bulundu.

PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin inşaatı başladı!

Pamukkale Üniversitesi'nin Karahayıt Mahallesi'nde yaptıracağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin inşaatı başladı.

Denizli Tavas'a sağlık meslek yüksekokulu müjdesi!

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Tavas'a Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulacağı müjdesini verdi.

pamukkale üniversitesi laodikya antik kent kazıları Haberi

pamukkale üniversitesi laodikya antik kent kazıları


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Belediyesi arasından imzalanan protokolle, 19 Ağustos 2008’de Denizli Belediyesi’ne devredilen Laodikya Antik Kenti'nde, çalışmalar bu tarihten itibaren hız kesmeden devam ediyor.


Bu yıl Kasım ayı sonu itibariyle antik kenti 83 bin 526 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kaydedilirken, bu sayının yıl sonunda 100 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.


Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, inanç turizmi açısından ayrı bir önemi bulunan Laodikya'nın medeniyetler tarihinde de çok önemli bir merkez olduğunu dile getirdi. İncil’de bahsi geçen 7 kiliseden birinin burada bulunduğunu kaydeden Zolan, şunları söyledi:


"Anadolu’nun Efes kadar büyük antik kenti Laodikya’dır. Anadolu’nun en büyük stadyumu burada bulunuyor. 10 bin dönüm arazi üzerine kurulan bir yer ve 8 yıldır kazı çalışmaları sürüyor. Belki yüzlerce yıl kazı çalışması devam...