28 / 04 / 2024

Artık işsiz kalmayacaklar! KPSS'den 65-66-68 alanlara müjde!

Artık işsiz kalmayacaklar! KPSS'den 65-66-68 alanlara müjde!

KPSS'den alınan 65 ve üstü puan alanlar, Pamukkale Üniversitesi'nde işbaşı yapabilecek. Başvuru koşullarını karşılayan vatandaşlar, tespit edilen pozisyonlarda iş yapabilecekler. İşte tüm detaylar.



KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın kısaltmasıdır. Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların girdiği bir sınavdır. Bu sınav, Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Sınav, genel yetenek ve genel kültür olmak üzere iki aşamalı olarak yapılmaktadır. Sınav sonuçlarına göre adayların puanları ve tercihleri dikkate alınarak, kamu kurumlarına personel alımları gerçekleştirilmektedir.

Sözleşmeli personel, bir kurum veya şirket tarafından belirli bir süre için sözleşme imzalanan çalışanlardır. Bu tür personellerin iş sözleşmeleri, belirli bir işin tamamlanmasına, belirli bir proje için veya bir kurumun belirli bir ihtiyacını karşılamak için yapılır.

Artık işsiz kalmayacaklar! KPSS den 65-66-68 alanlara müjde!

Sözleşmeli personel, belirli bir iş veya hizmet için atanır ve işi tamamladıktan veya hizmeti sunduktan sonra iş akitleri sona erer. Bu nedenle, sözleşmeli personel, sürekli olarak çalışan personel gibi özlük haklarından tam olarak yararlanamazlar. Ancak, iş sözleşmesi gereği belirli özlük hakları da sağlanabilir. Sözleşmeli personeller, iş akitleri yenilenmediği takdirde, belirli bir süre sonra kurumdan ayrılırlar.

Pamukkale Üniversitesi, 405 kişilik sözleşmeli personel istihdam edecek. Lise, üniversite mezunu veya ortaöğretim bitirmiş herkes başvurabilecek. Sağlık alanında mühendislik ve teknikerliğe dek birçok değişik sahada alım olacak. Başvurular için KPSS puan yeterliliği aranacak. 

Artık işsiz kalmayacaklar! KPSS'den 65-66-68 alanlara müjde!


Geri Dön