16 / 05 / 2024

Pamukkale Üniversitesi ve Denizkaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yakup Kaska

Pamukkale Üniversitesi ve Denizkaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yakup Kaska

İztuzu Plajı’na yapılması planlanan ceratta caretta hastanesinin bölgedeki doğal dengeyi bozup, yapılaşmaya neden olacağını savunanların 17 bin imzalı dilekçesi, Çevre ve Şehircilik, Orman Su İşleri ile Kültür Turizm Bakanlıkları'na gönderildi

Üsküdar Üniversitesi ve İBB gayrimenkul satıyor! Bu tarihlere dikkat!

Üsküdar Üniversitesi ve İBB, gayrimenkul satışı yapılacağını açıkladı. Peki hangi ilçelerdeki gayrimenkuller satılacak? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri... 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışma doğrultusunda Bursa’da haritalarda yer almayan bir fay keşfedildiği açıklandı.

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Pamukkale Üniversitesi çok sayıda Öğretim Üyesi alacak! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi alımı yapacak.  Peki hangi bölümlere alım yapılacak? İşte başvuru şartları ve diğer ayrıntılar….

Artık işsiz kalmayacaklar! KPSS'den 65-66-68 alanlara müjde!

KPSS'den alınan 65 ve üstü puan alanlar, Pamukkale Üniversitesi'nde işbaşı yapabilecek. Başvuru koşullarını karşılayan vatandaşlar, tespit edilen pozisyonlarda iş yapabilecekler. İşte tüm detaylar.

Pamukkale Üniversitesi 405 personel alımı yapacak! İşte şartlar ve kadro detayları!

Pamukkale Üniversitesi personel alımı yapacağını duyurdu. İşte Pamukkale Üniversitesinin personel alımına dair detaylar!

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Dağ, Mustafa Akış, Adem Tarık Gürleyen, Latif Ulu, Kadir Has Üniversitesi, Silivri Belediyesi ve Kadir Has Vakfı ortaklığında kuruldu.

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 

Yeni akademisyen alım duyuruları belli oldu! Uşak, İnönü ve Amasya! İşte detaylar…

Uşak Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi Tasarım MYO akademik personel alıyor. Öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım şartları haberimizde…

Otobüs bileti fiyatları uçuşa geçti! Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan otobüs bileti Nisan fiyat listesi...

Şehirler arası otobüs bileti fiyatları, bayram yaklaşırken memleketine gitmek isten vatandaşlara şok yaşattı! Peki, Esenler Otogarı, Alibeyköy Otogarı, Harem Otogarı'nda en ucuz otobüs bileti fiyatları ne kadar? Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan... İşte 13 Nisan 2022 fiyat listesi...

Ocak 2022'de yüzde 85.7 arttı! Fiyatlar durdurulamıyor!

3. Göz Danışmanlık CEO'su Hikmet Baydar ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Öz, TCMB'nin faiz değişimlerine ve konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni konut fiyat endeksi Ocak'ta yüzde 85.7 arttı ve duyan şok oldu.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Pamukkale Üniversitesi ve Denizkaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yakup Kaska Haberi

Pamukkale Üniversitesi ve Denizkaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yakup Kaska

MUĞLA Ortaca Dalyan beldesinin dünyaca MUĞLA Ortaca Dalyan beldesinin dünyaca ünlü İztuzu Plajı’na yapılması planan ceratta caretta hastanesinin bölgedeki doğal dengeyi bozup, yapılaşmaya neden olacağınrı savunanların topladığı 17 bin imzalı dilekçe, Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile Pamukkale Üniversitesi ve Denizkaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Yakup Kaska’ya gönderildi.


Yerine karşıyız

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Dönem Sözcüsü Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, hastane projesini ‘akıl dışı’ olarak niteledi, “Neden bu projeyi ısrarla buraya yapmak istiyorlar anlamış değiliz. Hastanenin yapılmasına değil, yerine karşıyız. Başka yere yapılması halinde desteğe hazırız” dedi.

Ulutaş, Kaska’ya yazdıkları mektupta, “İztuzu kumsalına 25 yıl önce neden otel yapılmasına razı olmadıysak şimdi de iki katlı demirden bir kaplumbağanın yapılmasına aynı sebeplerle razı...