08 / 05 / 2024

Pamukkale ziyaret sayısı

Pamukkale ziyaret sayısı

Ziyaretçi sayısını her geçen ay artıran UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alan, beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale'yi şimdiye kadar yaklaşık 1 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

Türkiye'deki limanları ziyaret eden kruvaziyer yolcu sayısı senenin dokuz ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 54,1 yükselerek 1 milyon 97 bin 175'e çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

AVM'ler arttıkça esnaf sayısı azalıyor!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "AVM'ler ziyaretçi sayısını ve karını artırdıkça, o bölgedeki esnaf sayısı azalıyor." dedi...

AVM sayısı arttıkça mağazalaşma sayısı da artıyor!

Giriş kapısına yakın, otopark asansörünün çıkışında ya da köşede yer almak. Bütün bunlar AVM’deki mağazanın ziyaretçi sayısını etkiliyor. Hatta yürüyen merdivenlerin konumu bile ciroya yansıyor. Nasıl mı?..

Ağustos ayında ziyaretçi sayısı yüzde 38 azaldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ağustos aymda Türkiye’yi 3 milyon 183 bin yabancı ziyaret etti. Oysa geçen yılın aynı ayında ziyaretçi sayısı 5 milyon 131 bin olmuştu

Türkiye'deki müze sayısı 409'a ulaştı!

Türkiye genelinde müze sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4,3 artarak 409 oldu. Müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı yüzde 5,6 azalarak, 28 milyon 122 bin 934'e geriledi

Nisan ayında yabancı turist sayısı azaldı!

Türkiye'yi nisanda ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,07 düşüşle 1 milyon 753 bin 45 olarak gerçekleşti.

2015’te turist sayısı yüzde 1.6 düştü!

Turizm sektöründe 2015 yılında yabancı ziyaretçi sayısı Rusya-Ukrayna gerginliği başta olmak üzere bölgedeki jeopolitik endişelerle yüzde 1.61 azalarak 36.2 milyona geriledi.

Pamukkale ziyaret sayısı Haberi

Pamukkale ziyaret sayısı

Ziyaretçi sayısını her geçen ay artıran UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alan, beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale'yi şimdiye kadar yaklaşık 1 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği öğrenildi. Özellikle Rusya ve Güney Kore'nin yanı sıra Almanya, Ukrayna. İngiltere ve Japonya'dan turistlerin geldiği belirtildi. Otellerin doluluk oranı da neredeyse kapasitesini doldururken, travertenlerin yanı sıra antik havuza da gelen turist sayısının geçen yılın rekorunu kıracağı ifade ediliyor. Travertenlerin üzerinde fotoğraf çektiren, şifalı sularından faydalanan turistler ayrıca Akköy'de çamur banyosu da yapmadan ünlü turistik bölgeden ayrılmıyor. 


Yeni Olay...