05 / 05 / 2024

Panama Kanalı

Panama Kanalı

Mühendisler çeşitli amaçlarla farklı bina, köprü, otoyol ve uzay istasyonları inşa etti. Bunlardan bazıları ürettiği elektrik sayesinde bir ülkenin ekonomisine önemli katkılar sağlarken, bazıları da iki kıtayı birbirine bağlayan tünellerden oluşuyor.

Panama Devlet Başkanı Ricardo Martinelli: Kanal İstanbul için Panama'yı inceleyin!

Panama Devlet Başkanı Ricardo Martinelli, tüm kanal projelerini yakından takip ettiğini ancak Kanal İstanbul projesini ilk kez duyduğunu belirterek, “Çok şaşırdım. Başbakan Erdoğan gelsin kanalımızı görsün” dedi

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Kanal İstanbul, İspanya'nın hedefinde!

Panama Kanalı'ndan 4 kat fazla gelir sağlanacak olan Kanal İstanbul'un engellenmesi için kirli bir algı operasyonu başlatıldı. Başroldeki ülke ise İspanya.

Kanal İstanbul için Panama anlaşması!

Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın proje"si olan Kanal İstanbul projesinde detaylar ortaya çıkıyor. Proje için Panama Kanalı'nı genişletme projesini yürüten ekip destek verecek.

Kanal İstanbul projesine Panama'dan destek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İmzaladığımız anlaşma gereği Türkiye’de inşasına başlanacak Kanal İstanbul projesi için Panama Kanalı Genişletme Projesi'ni gerçekleştiren ekiple iş birliği platformu kurulacak." dedi.

Panama'dan Kanal İstanbul’a teknik destek!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu sabah Panama’ya hareket eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Panama Kanalı'nın Genişletilmesi Projesi’nin açılışı dolayısıyla yarın yapılacak törene katılacak.

Nikaragua'da kanal projesinin temeli atıldı!

Nikaragua'da kanal projesinin temeli atıldı. Orta Amerika ülkelerinden Nikaragua'da Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanusu birbirine bağlayacak ve Panama Kanalı'na alternatif oluşturacak 50 milyar dolarlık kanal projesinin temeli atıldı.

Pasifik Okyanusu ile Atlantik Okyanusu Nikaragua'dan birleşecek!

Kanal İstanbul tamamlandığı takdirde sadece İstanbul’un Avrupa yakasını ikiye bölecek. Nikaragua hükümeti ise ülkeyi ortadan ikiye bölmeye hazırlanıyor. Panama Kanalı şu an Pasifik Okyanusu ile Atlantik Okyanusu'nu birleştiren en büyük kanal.

Kocaeli'deki köy yollarına V kanal uygulaması yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. V kanallar ile asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.

Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu?

Kanal İstanbul güzergahı belli oldu ve güzergaha dair alan bilgisi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanal İstanbul güzergahı 2014 itibariyle nasıl ortaya çıktı? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçe ve mahallelerden geçiyor? İşte Kanal İstanbul güzergahı...

Kanal İstanbul güzergahı değişti!

Kanal İstanbul güzergahı değişti ve yeni Kanal İstanbul güzergahı yayınlandı. Kanal İstanbul güzergahı neden değişti? Kanal İstanbul güzergahı nasıl değişti? Kanal İstanbul güzergahı değiştikten sonra nasıl şekillendi? İşte yeni Kanal İstanbul güzergahı..

Kanal İstanbul güzergahı 2014!

Kanal İstanbul güzergahı 2014 yılında nasıl netleşti? Kanal İstanbul nerede yapılacak? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçelerden geçecek? Kanal İstanbul güzergahı hangi mahallelerden geçiyor? İşte cevaplar...

Kanal İstanbul resmi güzergah koordinatları!

Kanal İstanbul nerede? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı koordinatları neler? Kanal İstanbul nerede başlayıp nerede bitecek? Kanal İstanbul projesinin koordinatları neler? İşte Kanal İstanbul resmi güzergah koordinatları...

Panama Kanalı Haberi

Panama Kanalı

Projelerin bazıları ise geleceğin şehirlerinin ve binalarının nasıl olacağı hakkında ipuçları veriyor. Mühendislerin uzun yıllar sonucunda inşa ettikleri ve etmeye de devam edecekleri bu projelere hayran kalmamak elde değil.


İşte dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı amaçlara hizmet eden 10 büyük mühendislik projesi:


Uluslararası Uzay İstasyonu: Dünyanın yörüngesinde bulunan insan yapımı en büyük başyapıt olan istasyon temel olarak ikamet edilebilen bir bölüm, bilim modülleri, harici destekler ve güç üreten güneş panellerinden oluşuyor. Uluslararası Uzay İstasyonu, Amerikan Özgürlük İstasyonu ve Sovyet/Rusya Mir İstasyonu gibi iki eski uzay istasyonunun birleşmesinden meydana geliyor. İstasyon sürekli yeni modüller eklenerek büyümeye devam ediyor ve hatta bazen çıplak gözle bile görülebiliyor.


Üç Boğaz Barajı: Çin'in Hubei eyaleti, Sandouping kasabası yakınlarında bulunan, Yangtze Nehri üzerine kurulmuş dev bir hidroelektrik barajıdır. Yılda...