04 / 05 / 2024

Pancar OSB inşaatlarından son durum

Pancar OSB inşaatlarından son durum

POSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu "geçen yıl bölgemize dahil edilen 355 bin metrekarelik ikinci kısımda altyapı inşaatına başlandı. Birinci etap neredeyse doldu, 30 tesisin inşaatı sürüyor" dedi.

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta müteahhitler tarafından yarım bırakılan projeleri tamamlamak isteyen Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz günlerde inşaatların tamamlanması için meclise teklif götürmüştü. Teklif ile ilgili komisyondan ret kararı çıktı. 

Van İpekyolu'nda inşaatlar denetim altında! 

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede devam eden inşaatları, çevre sağlığı ve güvenliği açışından denetlemeye aldı. 

Alaçatı'daki inşaatlar için Şehir Plancıları Odası'ndan çağrı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Alaçatı'daki inşaatların kanuna aykırı olduğunu dile getirerek inşaatların durdurulması gerektiğini dile getirdi. 

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Sivas'ta fabrika inşaatları artıyor!

1989 yılında faaliyete geçen Sivas Merkez birinci OSB'de halen 158 firma üretim yapıyor. 2021 sonunda tamamlanması planlanan fabrika inşaatları ile birlikte bölgede istihdam edilenlerin sayısı artacak. 

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Deprem bölgesindeki inşaatlar durduruldu!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki inşaatlar durduruldu. Hazır beton santrallerinde üretime ara verildi...

Fransa’da yeni ev inşaatlarında İtalyan duşu zorunluluğu!

Fransa’da 2020 yılından sonra yeni ev inşaatlarında İtalyan duşunun zorunlu hale geldiği açıklandı.

İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!

Kağıthane’de çöken bina ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar ve risk oluşturan istinat duvarları tespit ediliyor. Yapılacak tespitler sonrası duvar güçlendirme ya da çukur doldurma çalışmaları başlayacak.

TOKİ'nin inşaatları ve ihaleleriyle ilgili 4 soru!

TOKİ tarafından yapılan inşaatlar ve ihaleler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Adana Kent Meydanı'nda inşaatlar tamamlanıyor!

Adana Seyhan Belediyesi tarafından başlatılan Adana Kent Meydanı projesinde inşaatlar tamamlanıyor. 41 bin 892 metrekare alan üzerinde kurulan proje 7 etaptan meydana geliyor.

TOKİ'nin yurt dışında yaptığı inşaatlar TBMM'de!

OKİ tarafından yurt dışında yapılan inşaatlar TBMM'de konu oldu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TOKİ'nin yurt dışı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Pancar OSB inşaatlarından son durum Haberi

Pancar OSB inşaatlarından son durum

POSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu Dört yıl kadar önce temelini attığımız bölgemizde birinci etap neredeyse doldu, 30 tesisin inşaatı sürüyor. 


İzmir şehir merkezine en yakın sanayi bölgelerinden biri olan Pancar Organize Sanayi Bölgesi (POSB), yatırımcıların ilgi odağı oldu. Yoğun ilgiden dolayı ikinci etabının da altyapı yatırımlarına kısa bir süre önce başlanırken halen sekiz fabrikanın üretim yaptığı, dördünün de kısa süre içinde başlayacağı bölgede 100'e yakın fabrika faaliyet gösterecek. 


İkinci etap altyapı çalışmalarını bir yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade eden POSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, yatırımcılarının bölgelerine büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 


Şairoğlu, "Geçen yıl bölgemize dahil edilen 355 bin metrekarelik ikinci kısımda altyapı inşaatına başlandı. Dört yıl kadar önce temelini attığımız bölgemizde birinci etap neredeyse doldu, 30 tesisin inşaatı sürüyor. 


Buradaki 69...